Met het tweede weekend van Tomorrowland in het vooruitzicht, heeft de Koninklijke Munt van België een bijzondere uitgifte beschikbaar: de 2,5 euro herdenkingsmunt voor de Belgische Festivalcultuur. Als een waar festival-walhalla weet België als geen ander hoe een goed festival georganiseerd wordt. De bijzondere uitgifte is direct verkrijgbaar op www.herdenkingsmunten.be.

Over de hele wereld weten liefhebbers de Belgische festivalcultuur zeer te waarderen. En niet alleen internationaal roept dit belangstelling op, wantook de Belgen zelf bezoeken graag een festival. Het is de perfecte manier om jong en oud met elkaar te verbinden en ons land positief  op de kaart te zetten. België wordt alom geroemd om zijn  Festivalcultuur: genoeg reden om hier een officiële Belgische 2,5 euro aan te wijden!

Een klinkende munt van 2,5 euro in ‘toegankelijke’ coincard verpakking

Op de voorzijde hiervan rijst een hand op die het ‘rock on’-gebaar maakt, omgeven door speakers, muzieknoten, een gitaar, equalizer onderaan en de landkaart van België op de achtergrond met onder de gitaar de tekst: BELGIAN FESTIVAL CULTURE.  Op de muntzijde staan de gebruikelijke grafische elementen zoals de waarde, het jaartal en de Europese landkaart afgebeeld. Een kleurrijke en vrolijke festival-geïnspireerde coincard-verpakking zorgt voor de finishing touch. De coincard waarin de munt is gevat, toont diverse festivalbandjes die doorgaans als toegangsbewijs van festivals gelden en vaak om de pols verzameld worden. De achterkant toont kleurrijke festivalelementen. De munt heeft een nominale waarde van 2,5 euro.