Foto: Jonas Lampens.

Knokke-Heist mag zich officieel gastropool van België noemen. De nieuwe Gault&Millau 2026 telt maar liefst 40 vermeldingen in de badplaats – een culinaire concentratie die geen enkele andere gemeente in het land evenaart.

Naast zwaargewichten als Bartholomeus (18/20), Sel Gris (17/20) en Cuines 33 (17/20) stijgen ook jonge namen snel. Caillou, Resto Jett en Bablut klimmen in punten, terwijl zes nieuwkomers – waaronder Café de Paris, La Sapinière en L’abbiocco – het toneel betreden. Die laatste kreeg bovendien het H!P-label, voor wie graag eet met wat extra attitude.

Zelfs de wijnkaart krijgt erkenning: Tablàvins sleept de award binnen voor het “Beste wijnaanbod per glas”. De boodschap is duidelijk – in Knokke-Heist drink je goed, eet je beter, en proef je ambitie in elke hap.

Of zoals schepen Bert De Brabandere het zegt: “Kwaliteit en creativiteit zitten hier in het DNA.” Aan zee smaakt alles beter – zeker als het uit Knokke komt.