Nieuwe leden van JRE-Nederlands, van links naar rechts: Timo Reichelt & Lino de Vrede – Au Coin des Bons Enfants, Sven & Joëlle Nijenhuis – Ambrozijn, Stephanie Nunes Querido – Savarin, Pasquale Carfora – Aroma, Naomi Habets & Joey Remie – Rura.

Op 28 mei j.l. was Restaurant SILLYFOX in Veghel het bruisende culinaire middelpunt ter gelegenheid van de jaarlijkse JRE-Jeunes Restaurateurs ‘Pers- & Partnerlunch’. Tijdens deze middag zijn de nieuwe leden van JRE-Nederland officieel voorgesteld aan haar partners en de pers. Gastheer tijdens deze ‘gastronomische kennismaking’ was dit maal Joppe Sprinkhuizen van SILLYFOX in Veghel. Met een glas Laurent-Perrier ‘La Cuvée Brut’ aangeboden namens Kwast Wijnkopers en foxbites werden alle gasten een warm welkom geheten.

Na een korte samenvatting van 2023, sprak voorzitter Marko Karelse, Villa la Ruche, over het reilen en zeilen van JRE in 2024, zoals de verlengde samenwerkingen met illy en Maxxium en de nieuwe partners; Guestplan & Procent. De eigen JRE-Awards 2024 zijn er voor; ‘Chef van het Jaar’ Yornie van Dijk van Basiliek in Harderwijk, ‘Gastvrouw van het Jaar’ Liset Bom van Cèpes in Otterlo en ‘Restaurant van het Jaar’ Restaurant Ledeboer in Almelo van Rick Blanken.

Op internationaal vlak werd teruggekeken op het Congres voor het 50-jarig bestaan van JRE-Jeunes Restaurateurs, de lancering van de nieuwe JRE-Inside+ app, de waterkaraf van Hrastnik1860 (winnaar van 5 internationale design awards) en het ondertekende Manifesto ‘A Toast to a Sustainable Tomorrow – Crafting a Blueprint for a Greener, Eco-Friendly Wine Culture’. Meer informatie, zie: https://jre.eu/en/manifesto-a-toast-to-a-sustainable-tomorrow

Marko Karelse sloot af met het voorstellen van de 5 nieuwe leden. Met deze nieuwe leden telt JRE-Nederland nu 39 leden. Tijdens deze bijzondere lunch stelden de nieuwe leden zich niet alleen persoonlijk maar ook culinair voor. Iedere gang werd door een van de chefs gekookt. Anfors Imperial, Kwast Wijnkopers, Het Proefstation, Résidence Wijnen en Vinites tekenden voor de wijn- en alcoholvrije combinaties. Het tafelwater van S.Pellegrino & Acqua Panna werd verzorgd door Kepler15. Na de lunch was er nog de afsluiting met illy koffie en een borrel met Swinckels bier en cocktail van FeverTree en Maxxium op het 32 meter hoge dakterras van de voormalige graansilo op de Noordkade.

Nieuwe leden JRE-NEDERLAND

  • AMBROZIJN Sven & Joëlle Nijenhuis, Plenkerstraat 45, 6301 GL Valkenbrug aan de Geul
  • AROMA Pasquale Carfora, Kerkweg 1, 8171 VT Vaassen
  • AU COIN DES BONS ENFANTS Timo Reichelt & Lino de Vrede, Ezelmarkt 1, 6211 LJ Maastricht
  • RURA Joey Remie & Naomi Habets, Luifelstraat 32, 6041 EK Roermond
  • SAVARIN Stephanie Nunes Querido, Laan van Hoornwijck 29, 2289 DG Rijswijk

Over-  JRE-JEUNES RESTAURATEURS

In 1974 begon JRE als een kleine Franse vereniging onder de naam Jeunes Restaurateurs de France. Door het succesvolle concept en de grote internationale belangstelling vanuit aanvankelijk Duitsland, Italië, België en Zwitserland werd de vereniging in 1993 ‘omgedoopt’ tot Jeunes Restaurateurs d’Europe. Niet veel later volgden Nederland en Spanje. Vandaag zijn JRE-Jeunes Restaurateurs actief in 16 Europese landen met 390 ‘Jeunes Chefs’, tellen we meer dan 180 Michelinsterren en zijn er zelfs ambities om intercontinentaal te gaan. 2014 was een bijzonder jaar, 40 jaar JRE-geschiedenis werd geschreven… In 2016 werden de nieuwe naam ‘JRE-Jeunes Restaurateurs’ en logo gelanceerd met slogan ‘’Never-ending Passion’’. Deze slogan is de basis van het manifest dat wordt geassocieerd met elke Chef, partner en ondersteunende producenten. Dit jaar viert JRE-Jeunes Restaurateurs haar 50-jarig bestaan met als aftrap het Internationaal congres in Parijs, waar 500 JRE Chefs en gasten samen kwamen. https://jre.eu/nl/jre-jeunes-restaurateurs-celebrated-50-years-of-culinary-excellence-with-a-congress