In restaurant Flicka in Kerkdriel zwaait Thomas van Santvoort de scepter in de keuken en Merlijn van den Bosch is de gastvrouw en de negen koks in de keuken staan onder leiding van chef-kok Henrie van der Heijden.

Gastheerschap

Wij werden hartelijk ontvangen door de bediening. Tijdens onze lunch houden zij alles in de gaten, waardoor het een feest is voor de klant. De bediening is zeer deskundig en op de hoogte van de samenstelling van de gerechten. Flicka is het Zweedse woord voor meisje. De kok heeft allemaal dochters. Flicka is zijn jongste. Dit restaurant staat voor gastvrijheid en culinair genieten.

Sfeer en comfort

Het restaurant is ruim opgezet en de inrichting is sober en strak: een houten vloer, witte wanden, zachte lederen stoelen aan tafels gedekt met tafellinnen. De zaak bestaat uit een restaurant met 50 couverts, een terras en de mogelijkheid om in suites te overnachten.

Onderhoud en hygiëne

Het restaurant opende in september 2017 in een nieuw gebouw en alles is schoon en nog goed onderhouden. De voorgevel had behouden moeten blijven maar daar reed een betonwagen tegenaan en toen was die niet meer te behouden. De toiletten zijn via een trap te bereiken in het souterrain. Het restaurant heeft voldoende parkeergelegenheid pal voor de deur.

Aanbod

Op de kaart staat een aantal klassieke en een aantal vegetarische gerechten. De klassieke gerechten worden met een moderne toets en speels bereid. Hier geen liflafjes, geen gefröbel, maar herkenbare, degelijke porties. Of zoals de chef het zelf verwoordde na het verkrijgen van de Michelinster: “Hier geen chic de friemel”. De wijnkaart geeft een mooie keuze voor elk wat wils en voor redelijke prijzen.

Kwaliteit van de gerechten

In december 2018 ontving Flicka een Michelinster. De signatuur van de keuken is een klassieke basis, die meegaat met de nieuwe trends en kooktechnieken en het seizoen is van belang. De cuisson van de gerechten is perfect. 

Kwaliteit dranken

Deze keer namen we een fles wijn en die is perfect op temperatuur. De inhoud van onze glazen werd steeds op tijd bijgevuld. Bij de koffie heeft men de keuze uit de versie met of zonder friandises.

Conclusie

Bij restaurant Flicka voelden wij ons zeer welkom en de kwaliteit van bediening en gerechten waren zeer goed. Voor ons is dit een adres waar we zeker graag terugkomen.

Zie voor meer informatie www.restaurant-flicka.nl.