Hermitage Cognac heeft de grootste Cognac van ’s werelds oudste barrel-aged Cognac gelanceerd, een zeer limited-edition 100-jarige cognac die voor bijna 25.000 pond zal worden verkocht.  

De limited edition run bestaat uit 68 van de Hermitage Sicle d’Or 100-jarige cognac, die verkrijgbaar zijn voor verzamelaars met diepe zakken. De vloeistof wordt gepresenteerd in Cumbriumkristallen karaffen van één liter, die in het Verenigd Koninkrijk met de hand worden geblazen en met de hand gesneden, gegraveerd met bladgoud en afzonderlijk genummerd. Het heeft ook een houten kist en wordt verkocht met een brief van de oprichter en voorzitter van Hermitage Cognac, David Baker, en een folder met informatie over de cognac.

Baker zei dat hij verheugd was om dit “onbetaalbare meesterwerk van cognacgeschiedenis” aan de wereldmarkt aan te bieden, en wees erop dat “herkomst en tijd de essentie zijn” van deze beperkte editie.

Er wordt aangenomen dat er nog geen enkele Premier Cru, Single Estate cognacs van deze leeftijd zijn gebotteld.

“Het is een van slechts een zeer kleine hoeveelheid cognac die is gerijpt in kelders in het hart van de premier Cru van Cognac, bekend als Grande Champagne,” zei hij.

De vintage cognac heeft voor 100 jaar “onaangeroerd en ongeblend” gelegen en rijpte in Limousin eiken vaten, waarvan Baker zei dat het een grote complexiteit van rijke smaken en aroma’s had gecreëerd, “alleen met de fijnste en oudste cognacs.”

“De balans en diepte van de smaak is een meesterwerk van zachtheid en kwaliteit. Smaken van cacao, verbrande toffee, champignons, gember, gekonfijte vruchten en kumquat zijn allemaal verpakt in een intens rijke rancio die alleen in de zeldzaamste cognac wordt gevonden.

De Cognac wordt geproduceerd uit Ugni Blanc-druiven die zijn geteeld in de regio Ligines Sonneville, in het hart van Grande Champagne, die bekend staat om zijn terroir en enkele van de zuiverste cognac’s produceert. Het wordt gedistilleerd in Segonzac met behulp van traditionele koperen Alembic Charentais stills.