Tekst en foto’s: Jempi Welkenhuyzen / Pieter Gregoire

Op 10 september aanstaande organiseert de stad Hasselt haar traditionele autoloze zondag. Je kunt dan fietsen en flaneren op de kleine ring zonder enige hinder van gemotoriseerd vervoer.  Er zijn tal van activiteiten voorzien voor jong en oud. Eén ervan is ‘De Culinaire Ring’ die aan de 4e editie toe is. Wie meer dan 3 keer iets organiseert, kan spreken van een traditie.

Voor deze uitgave wist Sabine Put 22 restaurateurs en bartenders te strikken. Die brengen allemaal hun specialiteiten in fraaie pagodetentjes, verspreid over 4 handige zones. Bij elke deelnemer ontvangt men een handig overzichtskaartje, maar de restaurants vindt men bij Van Veldeke, de Oude Gevangenis, Quartier Bleu en Clarissen. Bij de smaakvolle creaties presenteert elk restaurant minstens 1 product van een lokale producent op de menukaart. Denk aan producten van Aspec in Nieuwerkerken, koffie Maes van Hasselt, groenten Hertenveld Bilzen, graanjenever tot de Stalse Schans uit Beringen. Voor elk wat wils. Wie ’s avonds nog wil nagenieten tippen we Quartier Bleu waar een DJ iedereen van muziek voorziet langs het water. Daarnaast is B&B Hotels opnieuw partner voor wie wil overnachten in de ‘Stad van de Smaak’.  Wie met de fiets komt, kan het rijwiel laten graveren of deelnemen aan de zgn.fietswatch. Op het evenementenplein Dusart loopt een sportbeurs en vanaf deze editie is Boulev’Art, de kunstmarkt geïntegreerd in het geheel. Parkeren? Kijk op www.vlotnaarhasselt.be en voor meer details over de gerechten, surf naar www.deculinairering.be. Het volledige programma rond autoloze zondag staat op www.hasselt.be/nl/uitinhasselt/autolozezondag