Expo Houten stond de afgelopen dagen volledig in het teken van de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2025. Twee dagen lang genoten bezoekers uit de vers- en speciaalzakenbranche van beleving, innovatie, inspirerende producten en volop netwerkmogelijkheden.

Noviteitenprijzen en vakwedstrijden

Een van de grote hoogtepunten was de uitreiking van de felbegeerde Noviteitenprijzen. De titel Beste Noviteit 2025 ging naar Gkazas Extra Vierge Olijfolie in innovatieve pipetjes van zeewier. Beste Kaasnoviteit 2025 werd De Bolletje Buffel Mozzarella uit de Peel van De Kaasfabriek.

Daarnaast stond de beursvloer bol van andere prijsuitreikingen. Bezoekers stemden op het Mooiste Kerstpakket, Slavakto presenteerde de winnaars van de vakwedstrijden, en Epos kroonde de nieuwe Versspecialist van het Jaar. Het Nationale Kaaskeurconcours (NNKC) trok dit jaar bovendien een recordaantal deelnemers, wat het belang van vakmanschap en kwaliteit in de branche nog eens onderstreepte.

Volgende editie in Gorinchem

De organisatie kondigde met trots én een vleugje weemoed aan dat de volgende editie van de beurs verhuist naar Evenementenhal Gorinchem. De enorme groei van de beurs maakt uitbreiding noodzakelijk. Houten bood geen ruimte meer om nieuwe exposanten en deelnemers te huisvesten, terwijl Gorinchem die mogelijkheden wél biedt.

Save the date

De Vakbeurs Foodspecialiteiten 2026 vindt plaats op 14 en 15 september 2026 in Gorinchem. Organisatoren en exposanten kijken ernaar uit om daar opnieuw een inspirerende editie neer te zetten.