Belinda's italiaans bakboek - Van pizza tot panettone
Belinda MacDonald
Lannoo
In verzameling
#1034
7*
Eten en drinken algemeen
Gebonden met hardcover 9789401487139
België  Nederlands
Uitgeverstekst: De heerlijkste bakrecepten uit de Italiaanse keuken. Lauwwarme, heerlijk geurende foccacia, knapperig en mals tegelijk, luchtige biscotti voor bij een espresso, de perfecte pizzabodem ... Wie Belinda's Italiaans Bakboek in huis haalt, hoeft voor zulke lekkernijen niet meer de deur uit. Met meer dan 60 recepten schotelt Belinda MacDonald overheerlijke focaccia, schiacciata, pinsa Romana, grissini en pizza’s met verschillende soorten deeg en afgewerkt met unieke seizoensgebonden toppings voor. Met een ruime keuze aan authentieke dolci en biscotti als toetje zoals amarettikoekjes en panettone, tutti fatti in casa. In haar boek werkt Belinda voornamelijk met lievito madre - de Italiaanse versie van zuurdesem - en legt ze uit waarom dit gezond is, hoe je het maakt, hoe je ermee werkt en het onderhoudt. Maar je kunt haar recepten ook gewoon met droge gist maken als het snel moet gaan. Ze vertelt met welke bloemsoorten de echte Italiaanse pizza's en het knapperige brood gebakken worden en wat er nu zo specifiek is aan Italiaans gebak.



Recensie: Dit is een studieboek met mooie bakrecepten. De auteur werkt met de Italiaanse versie van zuurdesem. Hoe je die maakr en hoe je ermee werkt en het ouderhoudt staat uitvoerig beschreven. De recepten kunnen ook met droge giest worden bereid. Het is een bijzonder en uniek boe, maar veel recepten kosten veel tijd. Het is een onmisbaar boek voor de ware bakliefhebber.

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl


Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Belinda's Italiaans bakboek



Medewerkers
Ontwerper/Vormgever Katrien Van De Steene
Fotografie Kris Jacobs; Elena Foresto
Product Gegevens
Omslag Prijs € 25,99
Aantal pagina's 170
Hoogte x Breedte 265 x 215  mm
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja
Huidige waarde € 25,99
Conclusie
Dit bakboek is EEN AANRADER.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Van Australië naar Itali's 7
DE authentike Italiaanse keuken 8
Brood en pizza bakke: hoe gebruik je dit boek 10
DEEL 1 7
Pane & pizza - de basis 13
Tomatensaus voor pizza 32
Pizza & pizzatoppings 35
L'Inverno - winter 43
La primavera - lente 51
L'Estate - zomer 56
L'Autunno - herfst 65
Pane 77
Aperitiefkoekjes 103
DEEL 2 110
Dolce 110