Proef Korea - Koreaanse recepten met lokale ingrediënten
Ae Jin Huys
Lannoo (2023)
In verzameling
#1033
7*
Eten en drinken algemeen
Gebonden met hardcover 9789401487801
België  Nederlands
kafttekst: Wat maakt Koreaans eten zo smaakvol? Het geheim zit in de jang, de sauzen die al duizenden jaren het fundament vormen van de Koreaanse keuken. Jang wordt gemaakt op basis van de sojaboon, die gefermenteerd wordt tot sojasaus (ganjang), sojabonenpasta (doenjang) en chilipasta (gochujang). Deze smaakmakers zorgen voor een rijk smaakpallet & een positief effect op de gezondheid. Ae Jin Huys liet ons eerder al kennismaken met kimchi, op Koreaanse wijze gefermenteerde groente. In dit boek laat ze zien hoe je verschillende jangs kan inzetten als smaakmaker. Let's eat! Dat is de betekenis van het Koreaanse MOKJA! 먹자!, het geesteskind van Ae Jin. Via catering en workshops brengt ze mensen in contact met de Koreaanse keuken.



Recensie:: De belangrijkste onderdelen in de kOREAANSE keuken zijn de swauzen. De belangrijkste smaakmakers zijn gefementeerde saojasaus, sojabonen en chilipasta. Voedsel wordt gezien als medicijn voor lichaam en geest. Het is eesntieel te eten volgens de lichamelijke b ehoeften in plaats van wat onze smaakpapillen vragen, volgens Wook W@qan Seunim, een boedistische monnik. De gerechten zijn zeer makkelijk te bereiden. De ber3eiding is met lokale ingrediënten. Dis is een bijzonder kookboek met zeer gevarieerde gerechten.

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl


Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Proef Korea




Medewerkers
(Eind)redactie Franssen selma
Ontwerper/Vormgever Studio Studio
Fotografie Sustain works; Jukjangyeon
Foodstyling Jang bo hyun
Product Gegevens
NUR code 440
Omslag Prijs € 29,99
Aantal pagina's 210
Hoogte x Breedte 290 x 210  mm
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja
Winkelprijs bij verschijnen € 29,99
Conclusie
Dit kookboek is EEN AANRADER voor degene die zeer bewust met eten bezig zijn.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Inhoudstafel 7
Voorwoord Ae Jin Huys 9
Index 10
Wook wan seunim 17
Goed om te weten 20
Praktische tips 28
Recepten 30
Moon Sung Hee 33
Koh Eun Jeong 38
Yun Wang Soon 52
Kim Eun Young 84
Kim Do Yun 93
Jang Bo Hyun 161
Soja (vib) 171
Jang-recepten 174
Gu Bon ll 188
Chung Chung Kee 196
Jukjangyeong 200
Dankwoord 209
Colofon 210