kafttekst: Wat maakt Koreaans eten zo smaakvol? Het geheim zit in de
jang, de sauzen die al duizenden jaren het fundament vormen van de Koreaanse keuken.
Jang wordt gemaakt op basis van de sojaboon, die gefermenteerd wordt tot sojasaus (
ganjang), sojabonenpasta (
doenjang) en chilipasta (
gochujang). Deze smaakmakers zorgen voor een rijk smaakpallet & een positief effect op de gezondheid. Ae Jin Huys liet ons eerder al kennismaken met
kimchi, op Koreaanse wijze gefermenteerde groente. In dit boek laat ze zien hoe je verschillende jangs kan inzetten als smaakmaker.
Let's eat! Dat is de betekenis van het Koreaanse MOKJA! 먹자!, het geesteskind van Ae Jin. Via catering en workshops brengt ze mensen in contact met de Koreaanse keuken.
Recensie:: De belangrijkste onderdelen in de kOREAANSE keuken zijn de swauzen. De belangrijkste smaakmakers zijn gefementeerde saojasaus, sojabonen en chilipasta. Voedsel wordt gezien als medicijn voor lichaam en geest. Het is eesntieel te eten volgens de lichamelijke b ehoeften in plaats van wat onze smaakpapillen vragen, volgens Wook W@qan Seunim, een boedistische monnik. De gerechten zijn zeer makkelijk te bereiden. De ber3eiding is met lokale ingrediënten. Dis is een bijzonder kookboek met zeer gevarieerde gerechten.
Een recept uit dit boek staat op
www.Tannetje.nlDit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Proef Korea