De Zilveren Lepel Per Regio - De lekkerste recepten uit elke streek van Italië
Spectrum (2025)
In verzameling
#1052
7*
Eten en drinken algemeen
Hardcover 9789000400096
Nederland  Dutch
Uitgeverstekst: Ontdek je favoriete gerechten uit de Italiaanse regio'sDe Zilveren Lepel per regio neemt je mee op een culinaire reis door de 20 streken van Italië;en van romige fonduta valdostana uit Valle d'Aosta, onweerstaanbare cannoli uit Sicilië tot minder bekende gerechten die alleen bij Italianen thuis en in restaurants te vinden zijn. Ontdek van elke regio de unieke ingrediënten en traditionele gerechten voor antipasti, primi, hoofdgerechten, bijgerechten en desserts. Met de 160 authentieke en verrassende recepten proef je de unieke smaken die elke streek te bieden heeft! Een must-have voor elke liefhebber van koken en Italië;. Hoeveel nieuwe kookboeken ik ook binnenkrijg, er zijn er altijd een paar die ik blijf openslaan, hoe lang ik ze ook al heb. De Zilveren Lepel, hèt naslagwerk van de Italiaanse keuken, is zo'n kookboek, Sam de Voogt, De Zilveren Lepel is al meer dan zeventig jaar het best verkochte kookboek in Italië;. Alle recepten zijn traditioneel, geworteld in de Italiaanse cultuur, verzameld vanuit heel Italië en met de specialiteiten uit elke regio. De recepten zijn zo herschreven dat het buiten Italië ook begrijpelijk is, en de gerechten zijn dan ook gemakkelijk te bereiden voor iedereen. De Zilveren Lepel is de bekende kookboekenreeks over de Italiaanse keuken die je moet hebben.De rijk geïllustreerde, luxe vormgegeven kookboeken in de serie De Zilveren Lepel bevatten een uitgebreide verzameling recepten uit de Italiaanse keuken. Ook verkrijgbaar in de serie zijn: De Zilveren Lepel, De vegetarische Zilveren Lepel, De Zilveren Lepel - Classic, De Zilveren Lepel - Bakboek, De Zilveren Lepel - Chocolade, De Zilveren Lepel Pasta en De Zilveren Lepel voor kinderen.



Recensie: Dit is een prachtig uitgevoerd kookboek met de lekkerste recepten uit elke streek van Italië. De Ziveren Lepel vindt het belangrijk om de regionale recepten te behouden. Dit boek is een hulpmiddel voor iedereen die de Italiaanse keouekn wil leren kennen. Het boek geeft 160 authentieke en verrassende recepten met de unieke smaken die elke streek biedt. De veelzijdigheid van de italiaanse keuken is uniek.

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl.

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. De zilveren lepel per regio.


Medewerkers
(Eind)redactie Asterisk*, Amsterdam
Vertaler Jacques Meerman
Ontwerper/Vormgever Lacasta Design
Product Gegevens
NUR code 440
Editie 1e dr
Extra's Leeslint
Omslag Prijs € 49,99
Aantal pagina's 344
Hoogte x Breedte 275 x 212  mm
Originele titel The Regional Italian Cookbook
Origineel ondertitel Recipes from The Silver Spoon
Originele uitgever Phaidon Press Ltd
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 2025
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja
Winkelprijs bij verschijnen € 49,99
Datum aankoop 13-9-2023
Koppelingen Inkijkexemplaar
Conclusie
Dit kookboek is EEN AANRADER voor wie nog geen Italiaans kookboek heeft.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
NOORD 19
Piëmont 19
Valle d'Aosta 35
Ligurië 49
Lombardije 63
Trentino-Alto Adige 77
Veneto 93
Friuli-Venezia Giulia 111
Emilia-Romagna 127
MIDDEN 146
Toscane 147
Marche 163
Umbrië 175
Lazio 189
ZUID 206
Abruzzen 207
Molise 221
Campanië 237
Basilicata 255
Apulië 269
Calabrië 283
EILANDEN 300
Sicilië 301
Sardinië 319