Het kaasboek - De crème de la crème van de rauwmelkse wereldkazen
Frédéric Van Tricht; Giedo De Snijder
Lannoo (2022)
In verzameling
#1032
0*
Eten en drinken algemeen
Gebonden 9789401479561
België  Nederlands
Kafttekst: Kaasaffineur Frédéric Van Tricht en kaasmaker Giedo De Snijder gingen samen op zoek naar de beste rauwmelkse kazen. Het resultaat is een selectie duurzame topproducten die op traditionele manier en met de hand bereid worden, vol respect voor het ambacht, de grondstoffen en de dieren. Want zo verkrijgen kwaliteitskazen van rauwe melk hun volle smaken, rijk aan diepgang en complexiteit. Dit boek gaat over de mensen, de verhalen en de beleving achter meer dan vijftien internationale rauwmelkse kazen. Met liefde voor het metier en het product.



Recensie: Dit is een zeer uitgebreid boek over rauwmelkse kazen. De bereiding, de mens achter de kazen, de geschiedenis en de smaakprofielenvan de verschillende kazen worden hierin besproken.

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Het Kaasboek




Medewerkers
Vertaler TextCase
Ontwerper/Vormgever Grietje Uytdenhouwen
Hulpauteur Lotte de snijder
Fotografie Kris Vlegels
Product Gegevens
NUR code 440
Omslag Prijs € 39,99
Aantal pagina's 248
Hoogte x Breedte 290 x 230  mm
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Nee
Winkelprijs bij verschijnen € 39,99
Conclusie
Dit boek is EEN ZEER GROTE AANRADER voor de liefhebbers van rauwmelkse kazen.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Waarom 'echte kaas' belangrijk en actueel is 9
Inleiding 11
Karditsel zinnig eigenzinnig 19
Kaasaffineurs Van Tricht kazen gerijpt tot perfectie 33
Remeker werken met de natuur 49
Wrǻngebäck een nieuwe versie van het oudste kaasmerk van Zweden 63
Cravero parmigiano reggiano met een verleden 77
Formaggi Debbene biologische pecorino uit Sardinië
L'etivas AOP een ambachterlijk product afkomstig uit een alpiene levensstijl 103
Neal's Yard Dairy selcetie en rijping van uitzonderlijke Britse kazen 117
Stichelton de ware koning van de Engelse kazen 133
Bwlchwernen Fawr de langst bestaande biologische zuivelboerderij van Wales 145
Appleby's Dairy bekroonde cheshire sinds 1952 157
Fromagerie Dongé authentieke en ambachtelijke brie de meaux 171
Joseph Paccard artisinale affinage van rauwmelkse reblochon 183
Maison Mons op zoek naar de beste traditionele kazen 199
Jasper Hill Farm handmatig gemaakte kazen in Europese stijl uit de VS 209
Nor meer smaakmakers 224
Dankwoord 247
Colofon 248