Zelf kaas maken - Van ricotta en brie tot feta en Goudse kaas
Morgan McGlynn
Terra (2022)
In verzameling
#1030
7*
Basis kookboeken, Koken en apparatuur
Gebonden met hardcover 9789089899163
Nederland  Nederlands
Kafttekst: Zelf kaas maken ingewikkeld? Dat valt reuze mee. In dit boek lees je hoe je dat moet doen, van zachte roomkaas tot Goudse kaas en harde cheddar, en van heerlijke stinkkaasjes tot lekkere verrassingen voor een kaasplank. Inclusief verse kazen als mozzarella en ricotta, zoute halloumi, feta en paneer, en Zwitserse kaas om te smelten. Kaasspecialist Morgan McGlynn neemt je mee door het hele maakproces. Welke ingrediënten heb je nodig, en welke accessoires? Alles wordt stap voor stap uitgelegd, begeleid door duidelijke foto's. Maar je wilt natuurlijk ook iets doen met de kaas die je zelf hebt gemaakt. Daarom bevat het boek ook nog eens 40 recepten voor heerlijke gerechten met kaas, van de klassieke kaasfondue tot bijvoorbeeld aligot, een magische, kazige aardappelpuree, en chocopotjes met mascarpone.Tevens bevat Zelf kaas maken 42 portretten van bijzondere kaasmakers. Als je alleen al ziet hoeveel liefde zij voor hun vak hebben, wil je direct zelf aan de slag!




Recensie: Dit boek is bedoeld als complete leidraad met heldere instructie voor het maken van en koken met eigen kaas. De auteur geeft klassieke en nieuwe recepten. Zelf kaasmaken is een tijdroevende bezigheid. Alle recepten van zelf kaas maken worden stap voor stap in beeld gebracht en beschreven. De recepten van koken met kaas zijn goed te bereiden. Het boek bevat ook 42 portretten van bijzondere kaasmakers. Het boek is mooi uitgevoerd.

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl


Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Zelf kaas maken




Medewerkers
(Eind)redactie Jaap Verschoor; Kantoor Verschoor Boekmakers
Vertaler Jaromier Schneider
Ontwerper/Vormgever Asterisk*, Amsterdam; Hans Delnoij
Product Gegevens
NUR code 441, 446
Omslag Prijs € 26,99
Aantal pagina's 224
Hoogte x Breedte 255 x 215  mm
Originele titel The Modern Cheesemaker
Originele uitgever White Lion Publishing
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja
Winkelprijs bij verschijnen € 26,99
Conclusie
Dit interessante kaasboek is EEN AANRADER.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Mijn liefde voor kaas 6
Kaasmaken 8
Kaasseizoenen 11
Hoe kaas gemaakt wordt 12
Benodigdheden 17
De basisstappen 20
VERSE KAAS 26
Kwasrkkaas 30
Ricotta 36
Extra romige ricotta 38
Mozzarella 44
Burrata 52
Mascarpone 60
ROOMKAZEN EN ZACHTE KAZEN 66
Roomkaas 70
Hüttenkäse 74
Brie 78
GEITENKAAS 84
Romige geitenkaas 88
Kruimelige geitenkaas 92
HALFHARDE KAAS 98
Paneer 102
Zwitserse kaas 112
Halloumi 120
Feta 126
HARDE KAAS 134
Cheddar 138
Red Leicester 150
Goudse kaas 156
BLAUWE KASS 174
Blauwe kaas 178
KAASTIPS 188
Kaas meet een smaakje 190
Lekker bij kaas 202
Kaas en drank 206
Seizoenskaasplanken 209
Kaas bewaren 218
Je kaas helemaal gebruiken 219
Toevoegingen en culturen 220
Kazen uit de hele wereld: de keuze van Morgan 220
Register 222
Dankwoord 224