Kafttekst: Zelf kaas maken ingewikkeld? Dat valt reuze mee. In dit boek lees je hoe je dat moet doen, van zachte roomkaas tot Goudse kaas en harde cheddar, en van heerlijke stinkkaasjes tot lekkere verrassingen voor een kaasplank. Inclusief verse kazen als mozzarella en ricotta, zoute halloumi, feta en paneer, en Zwitserse kaas om te smelten. Kaasspecialist Morgan McGlynn neemt je mee door het hele maakproces. Welke ingrediënten heb je nodig, en welke accessoires? Alles wordt stap voor stap uitgelegd, begeleid door duidelijke foto's. Maar je wilt natuurlijk ook iets doen met de kaas die je zelf hebt gemaakt. Daarom bevat het boek ook nog eens 40 recepten voor heerlijke gerechten met kaas, van de klassieke kaasfondue tot bijvoorbeeld aligot, een magische, kazige aardappelpuree, en chocopotjes met mascarpone.Tevens bevat Zelf kaas maken 42 portretten van bijzondere kaasmakers. Als je alleen al ziet hoeveel liefde zij voor hun vak hebben, wil je direct zelf aan de slag!
Recensie: Dit boek is bedoeld als complete leidraad met heldere instructie voor het maken van en koken met eigen kaas. De auteur geeft klassieke en nieuwe recepten. Zelf kaasmaken is een tijdroevende bezigheid. Alle recepten van zelf kaas maken worden stap voor stap in beeld gebracht en beschreven. De recepten van koken met kaas zijn goed te bereiden. Het boek bevat ook 42 portretten van bijzondere kaasmakers. Het boek is mooi uitgevoerd.
Een recept uit dit boek staat op
www.Tannetje.nlDit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Zelf kaas maken