Italia con gusto e amore - Een roadtrip naar de roots van de Italiaanse keuken
Annet Daems
Lannoo (2022)
In verzameling
#1029
8*
Keuken per land en streek
Gebonden met hardcover 9789401486699
België  Nederlands
Uitgeverstekst: Annet Daems gidst je doorheen het land waar eten geen product, maar een cultuur is. Maak samen met haar een schitterende road trip door de 20 regio's van de Laars.
Laat je verrassen door de onbekende gerechten op de Italiaanse culinaire kaart. Elke regio, elk terroir heeft zijn eigen keuken, want Italië is zoveel méér dan alleen pasta... Ontdek hoe bepaalde gerechten uit bittere noodzaak geboren zijn, maar met onnoemelijk veel smaak en passie worden doorgegeven. Zo groeiden veel rijke maaltijden uit 'arme' ingrediënten. Annet vertelt de beklijvende verhalen van bijzonder gedreven mensen, die stuk voor stuk het regionale, culturele erfgoed koesteren én in stand houden. Ga zelf aan de slag met vaak eeuwenoude recepten die de trots van een regio weerspiegelen. Dit boek bevat ruim 100 authentieke gerechten. Buon appetito!



Recensie: Dit boek is een rondreis door het land waar eten een vorm van leven is. Door Italianen worden eten en drinken tot kunst verheven. De auteur maakte een reis langs twintig regio's om het culinaire Italië in kaart te brengen. Zij slaagde daar wonderwel in met prachtige verhalen en autentieke gerechten. Eigenlijk is het een verhalenboek met recepten die makkelijk zijn te bereiden. Reis met haar mee door het land waar eten geen produkt is maar een manier van leven. De kenmerkende woorden over dit boek zijn passie en smaak.

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl.

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Italia con gusto e amore




Medewerkers
(Eind)redactie Erik Verdonck; Hans van Bakel
Ontwerper/Vormgever Klaartje De Buck; Myrthe Van Rompaey
Fotografie Suzanne Simons; Kris Jacobs; Giovanni Canini; Dries Buytaert; Tiziano Canu; Roberto Magli; Annet Daems; Marco Mazoleni; Roberto Maselli; Giada Paolucci; Robert Harrison; La Granda; Avignonei; Fontina; Martinez
Product Gegevens
NUR code 512, 442
Omslag Prijs € 39,99
Aantal pagina's 400
Hoogte x Breedte 275 x 200  mm
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja
Huidige waarde € 39,99
Koppelingen Inkijkexemplaar
Conclusie
Dit indrukwekkende boek is EEN GROTE AANRADER.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Wegwijzer 7
Italiaanse eetgelegenheden 9
Europese en Italiaanse kwaliteitsaanduidingen 10
Italië als inspiratiebron 13
Maak kennis met het echte Italië 14
Een wegwijzer naar het echte Italië 16
Rondreis door het land waar eten een vorm van leven is 18
De regio's 22
ABRUZZO 24
MOLISE 40
PUGLIA 48
BASILICATA 70
CALABRIA 88
SICILIA 108
SARDEGNA 128
CAMPANIA 150
LAZIO 168
UMBRIA 190
TOSCANA 210
LIGURIA 230
PIEMONTE 248
VALLE D'AOSTA 268
LOMBARDIA 280
TRENTINO-ALTO ALDIGE 304
FRIULI-VENEZIA GIULIA 312
VENETO 332
EMILIA-ROMAGNA 352
LE MARCHE 372
Dankwoord 390
Registers: plaatsnamen-gerechten-Culinaire woordenlijst 392
Literatuurlijst 397
Over Annet 398