Het vleesboek - De puurste kwaliteit en de heerlijkste bereidingen
Luc De Laet
Lannoo
In verzameling
#1022
8*
Eten en drinken algemeen
Gebonden 9789401468886
België  Nederlands
Kaftteskt: De vermaarde vleesspecialist De Laet & Van Haver levert kwaliteitsvlees aan klanten als Roman Abramovich en Rafael Nadal. De auteur bij uitstek dus voor een exclusief vleesboek! In Het Vleesboek fileert Luc De Laet de allerbeste stukken vlees en de heerlijkste bereidingen. Hij vertelt het herkomstverhaal van enkele rassen, spreekt met kleinschalige kwekers en brengt recepten met dat heerlijke stukje vlees.



Recensie: Dit is een zeer mooi ujitgevoerd, schitterend kookboek. Luc De Laet en zijn team werkten twee jaar aan dit vleesboek. Per soort komen zijn favoeriete rassen, onderdelen, versnijdingen, bereidingen en combinaties aan bod. Zij passie voor vlees en seizoensproducten komen in de 72 recepten tot zijn recht, De recepten zijn doorspekt met weetjes en tips. Luc De Laet wit in dit moek de pure kwaliteit van vlees len de herkomst daarvan laten zien. De recepten zijn zeer divers en zijn geschikt voor de ervaren thuiskok.

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl.

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Het vleesboek



Medewerkers
Ontwerper/Vormgever Grietje Uytdenhouwen
Hulpauteur Femke Vandevelde
Fotografie Kris Vlegels
Receptuur Frank Hermes
Product Gegevens
NUR code 440
Omslag Prijs € 39,99
Aantal pagina's 286
Hoogte x Breedte 290 x 230  mm
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja
Winkelprijs bij verschijnen € 39,99
Datum aankoop 18-1-2021
Conclusie
Dit unieke en leerzame vleesboek is EEN GROTE AANRADER voor de bewuste vleesliefhebber.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Over dit boek 5
Over het DNA van De Laet en Van Haver 11
Over auteur en slager Luc De Laet 13
HET RUND 19
De rassen 20
Japanse wagyu 'shabu shasbu' 25
Onderdelen en versnijdingen 27
Rundertartaat 29
Millefeuille van rundercarpacio 31
Pelé royal 32
Thai beef 35
Filet pur 37
Tachenoire 39
Tache noire met gekonfijte sjalotten en mergtapenade 39
Rosbief 41
Rosbief seldersalade 43
Entrecote / zesrib / cote à los / ribeye 45
Butcher's special: Secreto 07 46
Butcher's special: Dolce zero 50
Tomahawk 53
Koetsierstuk 55
Ossenstaart 57
Ossenstaart parmentier 59
Runderwangen 61
Runderstoofvlees 61
Runderstoofvlees 63
Bavette 65
Tartaar piemontese 65
Onglet 67
Onglet met jus van sjalottes 67
Rundertong 68
Endvogel 69
Americain 69
Mergpijp 71
Gegratineerde mergpijp 71
Beefrips 73
Runderhamburger 75
Spicy beef pastrami 77
Spinnenkop 77
Picanha chimichurri 79
HET KALF 81
De rassen 82
Onderdelen en versnijdingen 85
Kalfszwezeriken 87
Kalfswangen 87
Kalfslever 89
Kalfslever 89
Cannelloni van hartzwezeriken en kingkrab 91
Kalfsnieren 93
Kalfsniertjes op z'n Hasselts 95
Kalfstong 97
Kalfshersenen 97
Kalfsgebraad 99
Kalfsonglet 99
Kalfsfilet 100
Kalfslapje 101
Kalfsfricassee 103
Kalfsfricassee met rruffel en eekhoorntjesbrood 103
Kalfsfilet d'anvers 104
Kalfsentrecote 105
Kalfskotelet 106
Kalfsendvogel 107
Terrine van kalfsendvogel met venkel en kervel 109
Kalfsbeenderen 111
Kalfsschenkel 113
Ossobuco 113
Kalfstartaar 115
Kalfstartaar met oesters 115
Fris kalfsgehakt met kervel, dragon en platte bladpeterselie op zuurdesem 117
HET VARKEN 119
De rassen 120
Onderdelen en versnijdingen 125
Buikspek 127
Traag gegaard buikspek met snert 129
Choucroute met rookworst en buikspek 131
Varkenswangen 133
Stoverij van varkenswangen en tripel d'anvers 133
Varkenshammetje 135
Varkensham 137
Butcher's special: bontà 138
Bontà met witte asperges, coquilles en truffel 141
Buikribben 143
Varkensschouder 143
Varkensschouder pulled pork, Jamacain style jerk 145
Varkenskop 147
Limburgse kip kap 149
Varkenskotelet 151
Mignonnnnnnetten 151
Varkenshaasje 151
Varkensspiering 152
Spiering cabeze con leche 153
Keelspek 154
Spareribs 155
Paté 157
Beuling 159
Veuling met coquilles en foie gras 161
Porchetta 163
Springrolls met porchetta 165
Varkenspoten 166
Varkenspootkroket 167
Pluma 169
HET LAM 171
De rassen 172
Onderdelen en versnijdingen 175
Lamszadel 177
Lamszadel met risotto di funchi 179
Lamsnek 180
Lamsbuik 181
Lamsfilet 183
Lamsfilet 'garam massala' 189
Lamskroontje 185
Lamsschouder 187
Traag gegaare lamsschouder in de oven 188
Lamsbout 191
Navarin van lam 191
Lamsnavarin royale 193
Lamslever 195
Lamstong 195
Lamsnieren 195
Zwezerik van lam 197
Lamsburger 197
Libanese lamsburger 197
GEVOGELTE 199
De rassen 200
Crispy suprême van poulet des landes met gevulde morieljes en hoppescheuten 203
Poularde en casserole 205
Bressekip met aspergres en pommes chateau 207
Onderdelen en versnijdingen 209
Kalkoen 211
Kipfilet 212
Kippendrumstick 213
Kippenbout 215
Marokkaanse drumsticks 215
Kippendij 217
Vol-au-vent (liaison dangereuse) 217
Braadkip 218
Kippenvelugel 219
Piepkuiken 221
Coquelet 221
Coquelet gepocheerd in masterstock met gelakte kippenlevertjes 223
Franse hoevekip 225
Butcher's special: rilette van hoevekip 226
Franse duif 229
Pigeonneeaux farcis au foie gras 231
Kwartel 233
Parelhoen 233
Gekonfijte parelhoenderbout met pommes dauphine en boschamp[ignons 235
HET WILD 237
Aan de slag met wild 238
Onze favoriete soorten wild 242
Everzwijn 243
Rqgout van everzwijn 245
Eend 247
Salade van wilde eend 249
Parelhoen 251
Hazenrug uit de polder op karkas 253
Konijn 255
Rilette van konijn met salie en guanciale (wangspek) 255
Konijn in vijfkruidenpoeder & liefmans goudenboand 257
Wildpaté 259
Ganzenlever 261
Foie gras in klei 261
Terrine van foie gras 263
Terrine van foie gras en kalfstong met pompoenchutney 263
Fazant 267
Fazant brabançonne met fine champagnesaus 269
Grijze patrijs 271
Pot-au-feu de perdrix 273
Hert 275
Bosduif 275
Ree 275
SMAAKMAKERS 278
Bruine fond 278
Blanke kalfsfond 278
Gevogelotefond 279
Wildfond 279
Bruine lamsfond 279
Rodewijnsaus 280
Mosterdsaus 280
Mayonaise 280
Picklesmayonaise 280
Ras-el-hanoutmayonaise 281
Gerookte-uienmayonaise 281
Hollandaise 281
Bearnaise 281
Chimichurri 282
Croutons 282
Puree 282
Kruidenpuree 282
Mosterd puree 283
Gerookte puree 283
Dankwoord 285
Colofon 286