Eat this! - Unieke, eenvoudige groenterecepten
Blendbrothers
Lannoo (2021)
In verzameling
#1019
7*
Eten en drinken algemeen
9789401478625
België  Nederlands
Uitgeverstekst Groentegerechten met fingerlicking touch! Groenten zijn spannend, toegankelijk en allesbehalve saai! In een handomdraai kun je superoriginele en smaakvolle bereidingen op tafel zetten waarvan iedereen gaat watertanden. In Eat this geven de Blendbrothers hun geheime combinaties prijs waardoor je net dat tikkeltje extra smaak in een gerecht tovert. Eenvoudig thuis bereid, zonder ellenlange ingrediëntenlijst of moeilijke bereidingen. Gewoon vlotte, smaakvolle en superoriginele combinaties en het beste is dat je daarbij nog eens gebruikmaakt van groenten! Hun inspiratie haalden de Blendbrothers over de hele wereld: van de hipste restaurants, Oosterse streetfoodconcepten en lokale farmers’ markets die ze bezochten of de pure producten die ze proefden. Achter ieder recept schuilt een herinnering aan de waanzinnigste tomaten uit Oezbekistan, een smashed cucumber salad in de polders van Peking, een toffe combinatie van watermeloen, tomaat en avocado in Tokio, tot de lekkerste, verse kruiden in Napa Valley en de fijnste zeemelde in hun eigen Zeeland. Over de auteurs Chef Hendrik Buysse begon zijn cariere in Oud Sluis (***) en vervolgde zijn parcours als chef bij Edwin Vinke (Kromme Watergang **) en als sommelier bij De Jonkman (**). Kamiel Buysse werkte jarenlang in de cocktailbar van Pure C (**) en daarna als mixologist in The Upper Room Bar van The Jane (**). Nu zijn ze fulltime Blendbrothers en reizen ze de wereld rond als foodadviseurs en cateraars.



Recensie: Dit boek bevat verrassende groentebereidingdn, eenvoudig te bereiden met originele smaakvolle gerechten. Het is een uniek groenteboek met mooie combinaties

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl.

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Eat this






Medewerkers
(Eind)redactie Hendrik Buysse; Kamiel Buysse
Ontwerper/Vormgever Keppie & Keppie; Blendbrothers
Fotografie Heikki Verdurme
Product Gegevens
NUR code 440, 444
Omslag Prijs € 25,99
Aantal pagina's 176
Hoogte x Breedte 255 x 205  mm
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja
Winkelprijs bij verschijnen € 25,99
Datum aankoop 18-1-2021
Conclusie
Dit groentekookboek is EEN AANRADER.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Voorwoord 5
QUICK 20 MINUTEN OF KORTER 8
Friseline, molsla, kumquar en beurre noisette 12
Butternutpompoen, witlof, zachte geitenkaas, ras el hanout 14
Courgettes, gerookte amandel, kerrie 16
Carpaccio van green zebratomaat en ricotta met popcorn 18
Salade van paarse spitskool en sesamdressing 20
Verse radijsjes en aioli van blauwe kaas 22
Roodlof, witlof, sinaasappel, ricotta salata 24
Italian greens met parmezaan 26
Little gem, karnemelk, desem 28
Gekookte sugarsnaps, mierikswortel, honing 30
Crispy ijsbergsla met gorgonzoladressing 32
Groene selder, walnootolie, burrata, geporte quinoa 34
Radiccio rosso, hazelnoot, bramen en rodewijnazijn 36
Mary V-tomaat, kersen, verse amandelen en basilicum 38
Venkel, nectarine, pistaache, vijgenbladolie 40
Tomaat, aardbei, rabarber en marjolein 42
Frisse salade van fysalischil, verveine en parmezaanse kaas 46
Kikkererwten, gerookte paprika, sjalot en balsamico 48
Thaise salade van papaja en wortel 54
Avocado, tomaat, watermeloen, miso-gemberdressing 56
Smashed cucumber 60
IN-BETWEEN TUSSEN 20 EN 35 MINUTEN 62
Boterboontjes, feta, basilicum 64
Crispy boerenkool met iaoli van kastanjechampignons 66
Gestoomde broccoli, zure room, satékruiden en Oost-Indische kers 68
Snijbonen, gebrande zoete ui en kroepoek 70
Eikenbladsla met dressing van zachtgekookt ei en ansjovis 74
Gegrilde groene asperges, hoisin, krokante cashewnoot en ui 76
Komkommer, Thaise yoghurt, postelein 78
Pimientos de padrón, gerookte paprika, mayonaise 80
Romanesco, pistacheroom, sumak en rozijnen 84
Gekookte spruitblaadjes met bieslook, gepofte linzen, balsamico en fysalis 86
Gekookte groene asperges met pesto van duinrucola 88
Witte asperges, tuinbonen, postelein, kervel, tuinkers, munt en pecorino 92
Gebakken avocado, trostomaat, pinda, shiso en gembervinaigrette 94
Girolles, abrikoos, lavendel, beurre noisette met room 96
Koude erwtensalade, mizuna, paarse basilicum, mierikswortel 98
Gegrilde koolrabi, kerrie, lente-ui en groene mizuna 100
KFC (Korean fried cauliflower) 102
Shanghai paksoi, lak, krokante knoflook 104
Violetaardappel, zure room, jalapeños 106
Boerentenen, pitloze druif, sjalot 108
Dikke geraspte wortels met tartaarsaus 110
Gekookte wortels, kinchisaus en gepofte quinoa 112
Asperges Carbonara 116
Aardappel-aspergesalade, paarse basilicum, vanille en mosterd 118
TAKE YOUR TIME 35 MINUTEN EN LANGER 120
Gelakte aubergine, miso, ume, vogelmuur 122
Gebakken bloemkool, cressonnette, bruine boter, dukkah 124
Gazpacho van courgettes met boekweit, stracciatella en verveine 126
Eekhoorntjesbrood, aardpeer, gremolata 128
Gele biet, cottagecheese, komijn, sinaasappel, klaververzuring 130
Knolselder van de BBQ, bearnaise, waterkers 134
Oesterzwam, cantharellen, mosterdzaad, bleomspruit 136
Peterseliewortel gegaard in karnemelk, mandarijn en pimpernel 138
Gebrande butternutpompoen, spicy passionfruit 140
Gekonfijte prei en seroendeng 142
Gestoomde raapjes en zoetzure cava-botersaus, druiven en frisee 144
Gerookte bieten, tahini, granaatappel 146
Rode biet, radijs, soja 148
Schroseneer, volle melk, walnoot enpostelein 150
Spaghettipompoen, tomaat, burrata, oregano 152
Gestoofde spitskool, beukenzwammetjes en chili-knoflookmousseline 154
Gefrituurde spruiten gerookte amandelaioli 156
Aubergine, gerookte amandel, rucola 158
Groentecurry 160
Gekookte maiskolf, saffraan, amandel-limoenmayonaise 162
Artisjok, plattekaas, lavas en druiven 164
Soep van prei, kamille, desemcroutons en kervel 166
Warmoes - the Italian way 168
Zoete aardapple, zure room, miso, furikake 170
Gepofte en gevulde aardappel met daslook, verse kruiden en parmezaan 172
Index 174