De hele vis - Het Kookboek - Een nieuwe visie op koken en eten
Josh Niland
Karakter Uitgevers (2020)
In verzameling
#1011
7*
Koken
Basis kookboeken
Gebonden 9789045216492
Nederland  Nederlands
Uitgeverstekst: We willen allemaal meer vis eten en we zijn doordrongen van het belang van duurzaamheid: met dit boek raak je geïnspireerd en breid je je repertoire uit met de heerlijkste nieuwe ideeën van dé chef-kok van deze tijd. In De hele vis – het kookboek benadert Sydney’s meest innovatieve chef-kok Josh Niland op een heel nieuwe manier alle aspecten van het bereiden van visgerechten. Of het nu gaat om het vinden van de juiste vis, het fileren, rijpen of zouten, alles wat we al dachten te weten wordt opnieuw onder de loep genomen en uitgelegd. Josh Nilands missie is anderen te inspireren vis te zien als een bijzondere voedingsbron en een culinair seizoensproduct. Met dit boek zijn nieuwe culinaire hoogtepunten binnen ieders handbereik. Proef de meer dan 60 recepten voor het bereiden van talloze vissoorten: van kabeljauw-leverpaté op toast, vis-cassoulet en geroosterd merg van vissenbotten tot aan de echte perfecte fi sh-and-chips. De hele vis – het kookboek zal de lezer er snel van overtuigen dat er meer op de wereld is dan alleen visfilet en dat er veel meer soorten vis zijn dan we denken.



Recensie: Dit boek geeft e visie van Josh Niland over het bereiden van de hele vis. Hij wil afval minimaliseren en se smaak maximaliseren. Dat kan door de hele vis te bereiden door speciale technieken te gebruiken. Het is een prachtig uitgevoerd kookboek en een bijzonder en uniek visboek. Dit boek is ook interessant voor ervaren thuiskoks. Je leert dat er met vis meer mogelijk is dan we denken.

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl.

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. De hele vis - het kookboek





Medewerkers
Vertaler Aniek Njiokoktjien
Fotografie Rob Palmer
Product Gegevens
NUR code 440
Omslag Prijs € 32.99
Aantal pagina's 258
Hoogte x Breedte 287 x 223  mm
Originele titel The Whole Fish Cookbook
Originele uitgever Hardie Grant Books
Origineel land Australië
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 2019
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja
Winkelprijs bij verschijnen € 32.99
Conclusie
Dit studieboek voor het bereiden van de hele vis is EEN AANRADER voor de beginnende professionele koks.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Voorwoord 7
Inleiding 9
De kennis 12
Waarom geen vis? 15
Vis kopen 23
Bewaren & droog rijpen 29
Vis als vlees 37
Conserveren 57
Visorganen 63
Vissues 77
De recepten 80
Rauw, geconserveerd & ingelegd 83
Gepocheerd 105
Gebakken & gefrituurs 131
BBQ & grill 177
Uit de oven 209
Bijlage 247
Register 251
Dankwoord 255