Uitgeverstekst: Yotam Ottolenghi is een internationale bestseller auteur. Met zijn kookboeken Plenty, Ottolenghi het kookboek en Jeruzalem wist hij het gebruik van sumak, za’atar en granaatappelpitten in de keuken tot in alle uithoeken van ons land populair te maken. Samen met zijn zakenpartner Sami Tamimi runt hij een aantal zeer succesvolle traiteurszaken onder de naam Ottolenghi en restaurants Nopi en Rovi in Londen. Ottolenghi’s inspiratie is afkomstig van zijn mediterrane achtergrond en zijn enorme liefde voor ingrediënten. Hoewel hij zelf geen vegetariër is, maakt hij uiterst originele en vernieuwende vegetarische gerechten, gebaseerd op uitgesproken smaken en spannende, frisse combinaties. Behalve kookboeken schrijft hij ook een wekelijkse, zeer populaire column in The Guardian. Zijn boek Simpel verbrak alle verkooprecords. Yotam Ottolenghi weet als geen ander hoe je groenten in de spotlight zet. Flavour combineert eenvoudige recepten voor doordeweekse avonden met opvallende gerechten voor de ontspannen weekendkok. In Flavour viert Ottolenghi de oneindige mogelijkheden van groenten en laat zien hoe je ze kunt transformeren tot magische gerechten. In ruim 100 recepten laat hij niet alleen zien hoe we ze moeten bereiden, maar ook hoe smaak bepaald wordt en waarom bepaalde combinaties zo goed werken. Met recepten als auberginedumplings 'alla Parmigiana', taco's met knolselderij en geitenkaas, champignonlasagne en groentenschnitzels - allen voorzien van foto's die je doen watertanden.
Recensie: Flavour is een prachtig uitgevoerd groentekookboek met twee linren. De gerechten zijn zeer bewerkelijk en tijdrovend om te bereiden. Er worden per gerecht veel dure ingrediënten gebruikt De positieve insteek is dat aan de groente meer smaak wordt gegeven. Het is ook een mooi leesboek, dat een mooie aanvulling is van je culnaire bibliotheek.
Een recept uit dit boek staat op
www.Tannetje.nl.
Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Flavour