Kafttekst: De rijke keuken van de middeleeuwen kent vele verrassingen, zoals het gebruik van talrijke - peperdure - specerijen. Suiker was toen nog gezond en natuurlijke kleurstoffen als saffraan vierden boogtij. Zwartgalligheid kon je voorkomen door bepaalde gerechten te nuttigen en anders maakten de koks je wel blij met spectaculaire pronkstukken. Gelukkig zijn er verschillende kookteksten uit dit boeiende tijdperk bewaard gebleven. Daarom kunnen we ook nu nog genieten van de smaak van de middeleeuwen: kruidig-zoet met een klein zuurtje.
Recensie: Dit kleine kookboek heeft een bijzondere inhoud. Het biedt een bescheidenblik op de culinaire rijkdom uit de Middeleeuwen. De recepten komen uit verschillende Europese kookboeken. Alle recepten zijn goed te bereiden. Het is een interessant kookboekje met mooie illustraties.
Een recept uit dit boek staat op
www.Tannetje.nl.
Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Kookboek van de MIddeleeuwen