Uitgeverstekt: Op een lieflijke plek in de Elzas bevindt zich het bekende hotel Julien Fouday dat zestig jaar geleden door de opa van Gérard Goetz geopend werd. Gérard weet als geen ander wat voor een bijzondere plek de Elzas is, hij kent de mooiste streekproducten, de beste – ambachtelijke – producenten en de lekkerste gerechten waar de omgeving om bekend staat. In het prachtige boek Elzas neemt hij je mee op een gastronomische reis door deze inspirerende streek. Van de voet van de uitgestrekte Elzasser wijngaarden tot aan de toppen van de Vogezen reikt het geweldige, gastronomische landschap van de Elzas. Deze streek is gevormd door een unieke geografische ligging, een opvallende geschiedenis en bijzondere cultuur. Het heeft een omgeving opgeleverd met een overvloed aan rijke producten en gerechten, waarbij elk seizoen zijn eigen culinaire verrassingen in petto heeft. Proef en kook zelf gerechten als Elzasser choucroute, boeren stoofschotel met gerookte worst, pâté en croûte, de échte flammkuchen, ravioli met munster en roquefort, kip in Riesling, clafoutis met kersen en talloze andere beroemde Elzas-gerechten.
Recensie: Dit is een kookboek voor het echte eten een parel onder de kookboeken.De auteur bracht 110 recepten bijeen die een ware gastronomische reis door de Elzas zijn. In de Elzas houdt men van overvloedige gerechten en zij vinden dat vet een smaakmaker is. De schitterende fotografie en mooie vormgeving zorgen er mede voor dat de mooie verhalen ervoor zorgen dat het water je in de mond loopt. Dat maakt het een waardevol kookboek. Het is geen kookboek voor beginners, maar het is zeer geschikt voor ervaren thuiskoks en restaurantkoks die dan weer kunnen zien hoe je echt moet koken.
Een recept uit dit boek staat op
www.Tannetje.nl.
Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Gérard Goetz Elzas