Gérard Goetz Elzas - Een gastronomische streek in 110 recepten en 40 producten
Gérard Goetz
Karakter Uitgevers (2020)
In verzameling
#1008
9*
Gebonden 9789045217192
Nederland  Nederlands
Uitgeverstekt: Op een lieflijke plek in de Elzas bevindt zich het bekende hotel Julien Fouday dat zestig jaar geleden door de opa van Gérard Goetz geopend werd. Gérard weet als geen ander wat voor een bijzondere plek de Elzas is, hij kent de mooiste streekproducten, de beste – ambachtelijke – producenten en de lekkerste gerechten waar de omgeving om bekend staat. In het prachtige boek Elzas neemt hij je mee op een gastronomische reis door deze inspirerende streek. Van de voet van de uitgestrekte Elzasser wijngaarden tot aan de toppen van de Vogezen reikt het geweldige, gastronomische landschap van de Elzas. Deze streek is gevormd door een unieke geografische ligging, een opvallende geschiedenis en bijzondere cultuur. Het heeft een omgeving opgeleverd met een overvloed aan rijke producten en gerechten, waarbij elk seizoen zijn eigen culinaire verrassingen in petto heeft. Proef en kook zelf gerechten als Elzasser choucroute, boeren stoofschotel met gerookte worst, pâté en croûte, de échte flammkuchen, ravioli met munster en roquefort, kip in Riesling, clafoutis met kersen en talloze andere beroemde Elzas-gerechten.



Recensie: Dit is een kookboek voor het echte eten een parel onder de kookboeken.De auteur bracht 110 recepten bijeen die een ware gastronomische reis door de Elzas zijn. In de Elzas houdt men van overvloedige gerechten en zij vinden dat vet een smaakmaker is. De schitterende fotografie en mooie vormgeving zorgen er mede voor dat de mooie verhalen ervoor zorgen dat het water je in de mond loopt. Dat maakt het een waardevol kookboek. Het is geen kookboek voor beginners, maar het is zeer geschikt voor ervaren thuiskoks en restaurantkoks die dan weer kunnen zien hoe je echt moet koken.

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl.

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Gérard Goetz Elzas






Medewerkers
(Eind)redactie Jean-Paul Frétillet; Vitataal
Vertaler Felice Portier; Ingrid Buthod-Girard
Ontwerper/Vormgever Studio Spade
Fotografie Louis Laurent Grandadam
Product Gegevens
NUR code 442
Omslag Prijs € 35.00
Aantal pagina's 408
Hoogte x Breedte 285 x 220  mm
Originele titel Alsace
Origineel ondertitel un Paysage Geastronomique, 110 recettes, 40 produits
Originele uitgever Martinièrre Groupe
Origineel land Frankrijk
Originele taal Frans
Origineel publicatiejaar 2019
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja
Winkelprijs bij verschijnen € 35.00
Conclusie
Dit schitterende kookboek voor Boergondiërs is EEN HELE GROTE AANRADER voor de ervaren thuiskoks, maar ook sterrenkoks kunnen hier hun inspiratie halen.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
De dag van de cochonnailles 15
De winter nadert 83
Onder de kerstboom 131
De aspergetijd 159
Met de stroom mee 217
De trek naar de zomerweiden 247
Vruchten voor in de jam 309
Late oogst 369
Wat de engelen niet te drinken krijgen 379
Nawerk 399