Bitterzoete honing - De smaken van de Satdinische keuken
Letitia Clark
Fontaine Uitgevers (2020)
In verzameling
#1006
7*
Hardcover 9789059563735
Nederland  Nederlands
Uitgeverstekst: In Bitterzoete honing neemt Letitia Clark je mee op reis naar het veelzijdige, rustieke Sardinië. De nadruk op traditie en het belang van goed eten is hier nog meer uitgesproken dan in de rest van Italië. De Sardinische keuken weerspiegelt het leven op het eiland: men neemt de tijd en hanteert de technieken die er al sinds jaar en dag worden gebruikt. Verlekker je aan de geroosterde aubergines met honing, munt, knoflook en burrata, of geniet van een frisse, pittige salade van selderij, sinaasappel, ansjovis en hazelnoot of Malloreddus (de schelp-vormige pasta uit de regio) met krab, saffraan en tomaat. Alle recepten en het verhaal erachter zullen je meenemen naar de glinsterende, turquoise wateren en relaxte levensstijl van dit Italiaanse paradijs. Met prachtige fotografie, kleurrijke illustraties en vrolijke anekdotes, is Bitterzoete honing een vakantie, een kookboek en een gedroomde levensstijl in de zon in één.



Recensie: Recepten, tradities en verhalen uit een vergeten gebied in de Middellandse Zee: Sardinië, staan in een prachtig kookboek met een sfeervolle inhoud, dat ook niet misstaat als leesboek. De recepten zijn goed te bereiden, met als basis: eenvoud, eten met de seizoenen, versheid vna de producten en met veel liefde bereid. Letitia gebruikte recepten die vna generatie op generatie werden doorgegeven. Dit kookboek is zeer de moeite waard om van te genieten met een zonnige uitratling.

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl.

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Bitterzoete honing



Medewerkers
Vertaler Renate Hagenouw; Aniek Njiokoktjien
Ontwerper/Vormgever Evi-O Studio
Fotografie Matt Russell; Maria Bell; Letitia Clark
Product Gegevens
NUR code 442
Omslag Prijs € 32.00
Aantal pagina's 256
Hoogte x Breedte 225 x 195  mm
Originele titel Bitter Honey
Originele uitgever Hardie Grant Books
Origineel land Australië
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 2020
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja
Winkelprijs bij verschijnen € 32.00
Conclusie
Dit kookboek is EEN AANRADER voor kookliefhebbers die kennis willen maken met de keuken van Sardinië, ofwel de Sardijnse keuken.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Inleiding 13
Apreritivo 22
Merenda 40
Verdure 58
Grano 106
Terra 160
Mare 186
Dolci e bevande 210
La cucina Sarda 240
Dankwoord 249
Over de auteur 250
Register 251