Uitgeverstekst: In Bitterzoete honing neemt Letitia Clark je mee op reis naar het veelzijdige, rustieke Sardinië. De nadruk op traditie en het belang van goed eten is hier nog meer uitgesproken dan in de rest van Italië. De Sardinische keuken weerspiegelt het leven op het eiland: men neemt de tijd en hanteert de technieken die er al sinds jaar en dag worden gebruikt. Verlekker je aan de geroosterde aubergines met honing, munt, knoflook en burrata, of geniet van een frisse, pittige salade van selderij, sinaasappel, ansjovis en hazelnoot of Malloreddus (de schelp-vormige pasta uit de regio) met krab, saffraan en tomaat. Alle recepten en het verhaal erachter zullen je meenemen naar de glinsterende, turquoise wateren en relaxte levensstijl van dit Italiaanse paradijs. Met prachtige fotografie, kleurrijke illustraties en vrolijke anekdotes, is Bitterzoete honing een vakantie, een kookboek en een gedroomde levensstijl in de zon in één.
Recensie: Recepten, tradities en verhalen uit een vergeten gebied in de Middellandse Zee: Sardinië, staan in een prachtig kookboek met een sfeervolle inhoud, dat ook niet misstaat als leesboek. De recepten zijn goed te bereiden, met als basis: eenvoud, eten met de seizoenen, versheid vna de producten en met veel liefde bereid. Letitia gebruikte recepten die vna generatie op generatie werden doorgegeven. Dit kookboek is zeer de moeite waard om van te genieten met een zonnige uitratling.
Een recept uit dit boek staat op
www.Tannetje.nl.
Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Bitterzoete honing