Achterkaft: Claudia Roden: de grande dame van de internationale culinaire wereld! Bio: CLAUDIA RODEN is de auteur van vele cultuur-historische kookboeken. Ze had een kookprogramma op de BBC, werd en wordt over de hele wereld uitgenodigd om te spreken over gastronomie en heeft allerlei onderscheidingen gekregen, in Nederland bijvoorbeeld de Prins Claus Prijs (1999) en de Johannes van Dam prijs (2012). De naam Claudia Roden wordt met eerbied uitgesproken tot in de hoogste gastronomische kringen. Vele chef-koks en historici zijn aan haar schatplichtig. Roden legt mondeling doorgegeven recepten vast, traceert de herkomst ervan, ontrukt gerechten aan de vergetelheid en reconstrueert kooktradities van volkeren rondom de Middellandse Zee - Joden en Arabieren, Spanjaarden en Italianen. Haar boeken groeiden uit tot standaardwerken en gelden als inspiratiebron voor moderne topchefs als Yotam Ottolenghi, Nigella Lawson en Jamie Oliver.
Recensie: Dit kookboek werd eerder uitgegeven in 2007. Het is per land ingedeeld. De kern van dit boek is respect voor een keuken die een verleden heeft en deel van een oude beschaving uitmaakt. De auteur wil deze traditie in ere houden, maar veranderingen zijn nodig om eten lekkerder. aantrekkelijker, makkelijker en togankelijker te maken. Dit is een interessant, mooie uitgevoerd kookboek en een prachtige culinaire reis door Marokko, Turkije en Libanon.
Een recept uit dit boek staat op
www.Tannetje.nl.
Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Arabesque