Flaptekst: Meer dan 35 gedetailleerde receptbeschrijvingen met alle trucjes en geheimen om heerlijke wafels, pannenkoeken, beignets en flensjes zelf te bakken. Een uniek verzamelwerk met alle succesrecepten en de historiek van het bekende etablissement 'Max' uit Gent. Schitterend in beeld gebracht door fotograaf Tom Swalens. Met tientallen interessante weetjes over wafels en andere typische kermisproducten van vroeger tot nu. De geur van versgebakken wafels roept bij velen de nostalgie van de kindertijd op, of herinnert aan de unieke, uitgelaten sfeer van de foor. In Brusselse wafels en andere heerlijkheden schetst de auteur, Jan Gheysens, de geschiedenis en het ontstaan van deze lekkernij door de ogen van de familie Consael, uitbaters van het Etablissement Max in Gent. Aan de hand van prachtige archiefbeelden volg je hun interessante evolutie van eenvoudig wafelkraam tot de heerlijk zoete tempel van vandaag. De wafelrecepten werden van generatie op generatie overgeleverd en vormen nog altijd het uithangbord van de zaak. Daarnaast geeft de auteur meer dan dertig recepten prijs van andere heerlijkheden zoals poffertjes, flensjes, pannenkoeken, appelbollen, kattentongen en eierkoekjes. Fotograaf Tom Swalens stond in voor de fotografie van de smakelijke voel je goed-recepten. Jan Gheysens heeft een voorliefde voor eerlijke, authentieke gerechten. Hij schreef samen met Koen Crucke eerder al de succesboeken 33 kilo later, De kilo's onder controle, Heerlijk Spaans, Heerlijk Grieks en Heerlijk Italiaans voor Lannoo.
Recensien: Jan Gheysens schetst in dit boek de geschiedenis en het ontstaan van de Brusselse wafels door de ogen van de familie Consael, uitbaters van het etablissement
Max in Gent, die de wafelrecepten van generatie op generatie doorgaf. In dit boek staan meer dan 35 recepten van heerlijkheden, zoals poffertjes, flensjes, pannenkoeken, appelbollen, kattentongen en eierkoekjes. Het is een heerlijk bakboek voor degenen die veel tijd hebben. De recepten zijn goed te bereiden, maar ze kosten enige tijd. Dit boek is zeer de moeite waard en het is een leesboek bij uitstek met prachtige foto's.
Een recept uit dit boek vindt u op
www.Tannetje.nl