De Amerikaanse topkok Anthony Bourdain bestiert al jaren een zeer succesvol bistro-restaurant in New York: Les Halles. Zijn kook- en schrijfstijl kenmerken zich door charmante nuchterheid en humor. Hij is wars van poeha en laat dat ook duidelijk merken. In zijn restaurant hoef je niet chique gekleed te zijn en mag je iets te veel wijn drinken. Zijn kookboek staat vol met no-nonsens recepten en tips. De Franse keuken op z’n Bourdain’s: een combinatie om van te watertanden. Met meer dan honderd recepten is Les Halles niet alleen een heerlijk boek om te lezen, maar ook een gegarandeerd succes in de keuken. Anthony Boudain schreef eerder succesvolle boeken: 'Keukenconfessies' en 'Een kok op reis'.
Philippe Lajaunie is afkomstig uit Bordeaux en hij verhuisde in 1984 naar de Verenigde Staten. Na vele functies in de horeca begint hij in de jaren 90 een eenvoudige brasserie met gegrild vlees als specialiteit: Les Halles..
José de Meirelles, afkomstig uit Portugal, ging in 1983 naar de Verenigde Staten. Hij opende samen met Philippe Lajaunie Les Halles als chef-compagnon.
De recepten in dit boek zijn afkomstig uit de keuken van Les Halles, het restaurant in New York city, waar Anthony Bourdain sinds 1998 chef-kok is.
|
Vertaler |
Ria Loohuizen |
Ontwerper/Vormgever |
Robert Di Scalfani |
NUR code |
442 |
Aantal pagina's |
304 |
Hoogte x Breedte |
243
x
190
mm |
Eerste druk |
Ja |
Originele titel |
Anthony Bourdain's Les Halles Cookbook |
Originele uitgever |
Bloomsbury USA |
Origineel land |
Verenigde Staten |
Originele taal |
Engels |
Origineel publicatiejaar |
2004 |
|
Gelezen? |
Ja (21-8-2004) |
Winkelprijs bij verschijnen |
€ 24,95 |
|
|
Dit is een goed geschreven kookboek voor de gevorderde thuiskok.