- Gefermenteerde groenten versterken je gezondheid en immuniteit, en zijn helemaal hot!
- Kom alles te weten over de voordelen van deze natuurlijke superfood
- Met basisrecepten en combinaties om heerlijke gerechten met deze smaakbommetjes te maken
Gefermenteerde rauwe groenten zijn heerlijk krokant, zurig en fris. Ze zitten boordevol probiotica die je natuurlijke weerstand optimaliseren. Marta en Joanna Klejman, Poolse tweelingzussen die in België wonen, ondervonden zelf de nadelen van bewerkte voeding op hun gezondheid. Zodra ze ontdekten hoe belangrijk het darmmicrobioom is voor de gezondheid, beseften ze al gauw hoezeer ze de gefermenteerde voeding uit hun kindertijd in Polen misten. Ze begonnen opnieuw met fermenteren en ervaarden de krachtige gezondheidsvoordelen. Nu blazen ze deze traditionele recepten met passie nieuw leven in en ontwikkelen ze daarnaast nieuwe recepten. In Fermentista delen ze graag hun kennis over de kunst en voordelen van fermenteren. Ze leggen de basisrecepten helder en duidelijk uit, zodat iedereen er direct mee aan de slag kan. Daarnaast presenteren ze heerlijke recepten waarin krokante, frisse groenten verwerkt zijn.
Recensie: Fermenteren is eigenlijk een feestje van bacterieën en gisten die vrolijk suikers omzetten in zuren, alcohol of gassen. Het is een proces van borrelende en bruisende voeding die verandert in iets dat langer houdbaar is. Gefermenteerde producten zitten boordevol levende bacterieën die je darmflora versterken en in balans houden. Het is ook als studieboek te gebruiken met mooie recepten waarin gefermenteerde groenten een smaakvolle meerwaarde bieden. Het fermenteren zelf is vrij eenvoudig en het kan een leuke hobby worden.
Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Fermentista.