Uitgeverstekst: De Franse keuken wordt gezien als de moeder van vele keukens. De Franse gastronomie – met beroemde chef-koks als Auguste Escoffier, Paul Bocuse en Alain Ducasse – inspireerde wereldwijd talloze chefs. Zo ook Joris Bijdendijk. Tijdens zijn koksopleiding, stages in Frankrijk en van zijn Franse vrouw Elsa leerde hij alles over de klassieke Franse bereidingen. Pocheren, blancheren, flamberen; de Franse keuken spreekt een universele taal. En als je die basistechnieken eenmaal beheerst, dan kun je volgens Joris uit elk ingrediënt het beste halen en eindeloos variëren. In dit boek deelt hij zeventig van zijn favoriete Franse recepten die hij regelmatig in huize Bijdendijk kookt; van brood en patisserie tot pasteien, stoofschotels, salades, vinaigrettes en sauzen. De gerechten zijn gebaseerd op de klassiekers, maar uiteraard geeft Joris er zijn eigen moderne draai aan. In elk recept maakt de thuiskok kennis met Franse technieken en ingrediënten. Daarmee wordt een goede basis gelegd om zelf de lekkerste boeuf bourguignon, cassoulet, bourride, cannelés en vele andere specialiteiten te kunnen maken.
Recensie: Joris Bijdendijk maakte met de 70 Franse klassiekers een heel mooi kookboek. Het boek is zeer toegankelijk, dus voor iedereen geschreven. De recepten staan zeer uitgebreid en duidelijk beschreven. Het boek geeft veel culinaire informatie, dat maakt het een pareltje onder de kookboeken. Met dit kookboek leer je de basistechnieken van de Franse klassiekers.
Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl.
Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Chez Bijdendijk