Chez Bijdendijk - Thuis leren koken aan de hand van 70 Franse klassiekers
Joris Bijdendijk
Nijgh & Van Ditmar (2024)
In verzameling
#1037
9*
Eten en drinken algemeen, Keuken per land en streek
Hardcover 9789038814711
Nederland  Nederlands
Uitgeverstekst: De Franse keuken wordt gezien als de moeder van vele keukens. De Franse gastronomie – met beroemde chef-koks als Auguste Escoffier, Paul Bocuse en Alain Ducasse – inspireerde wereldwijd talloze chefs. Zo ook Joris Bijdendijk. Tijdens zijn koksopleiding, stages in Frankrijk en van zijn Franse vrouw Elsa leerde hij alles over de klassieke Franse bereidingen. Pocheren, blancheren, flamberen; de Franse keuken spreekt een universele taal. En als je die basistechnieken eenmaal beheerst, dan kun je volgens Joris uit elk ingrediënt het beste halen en eindeloos variëren. In dit boek deelt hij zeventig van zijn favoriete Franse recepten die hij regelmatig in huize Bijdendijk kookt; van brood en patisserie tot pasteien, stoofschotels, salades, vinaigrettes en sauzen. De gerechten zijn gebaseerd op de klassiekers, maar uiteraard geeft Joris er zijn eigen moderne draai aan. In elk recept maakt de thuiskok kennis met Franse technieken en ingrediënten. Daarmee wordt een goede basis gelegd om zelf de lekkerste boeuf bourguignon, cassoulet, bourride, cannelés en vele andere specialiteiten te kunnen maken.



Recensie: Joris Bijdendijk maakte met de 70 Franse klassiekers een heel mooi kookboek. Het boek is zeer toegankelijk, dus voor iedereen geschreven. De recepten staan zeer uitgebreid en duidelijk beschreven. Het boek geeft veel culinaire informatie, dat maakt het een pareltje onder de kookboeken. Met dit kookboek leer je de basistechnieken van de Franse klassiekers.

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl.

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Chez Bijdendijk



Medewerkers
(Eind)redactie Yulia Knol
Ontwerper/Vormgever Jelle Post
Fotografie Jessie le Comte; Rinze Vegelien
Foodstyling Joris Bijdendijk; Ivan Beusink; Friso van Amerongen; Laura Basten; Yascha Oosterberg
Product Gegevens
NUR code 440, 442
Omslag Prijs € 34,99
Aantal pagina's 288
Hoogte x Breedte 285 x 230  mm
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja
Winkelprijs bij verschijnen € 34,99
Koppelingen Inkijkexemplaar
Conclusie
Dit prachtige kookboek is EEN ZEER GROTE AANRADER.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
La France, toujours bien 7
Adviezen 12
Keukengerei 18
Voorraadkast 26
Wijnkelder 30
Wat laat je aan de specialist over? 40
Thuis zelf specialist worden 52
RECEPTEN 63
Hors-d'oeuvres 63
Vis, schaal- en schelpdieren 85
Gevogelte en wild 127
Vlees 151
Groente, aardappel en omelet 191
Patissereie 223
Dank 273
Register 275