Groente menu's - Etentjes voor thuis van Nederlands beste groentechef
Niven Kunz; Virginie van Bronckhorst–Kunz
Kosmos Uitgevers
In verzameling
#1026
7*
Eten en drinken algemeen
Gebonden 9789021588162
Nederland  Nederlands
Uitgeverstekst: De lekkerste groentemenu’s van Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz, om thuis te maken. In Groente Menu’s laten sterrenchef Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz zien hoe je thuis veelzijdige gerechten maakt met groente en duurzame producten. In dit kookboek vind je volledige tafels, vol met passende, lekkere gerechten met uiteraard groente in de hoofdrol. Zo hoef je niet na te denken hoe je de afzonderlijke gerechten wil combineren. Uiteraard zijn de recepturen ook heerlijk om afzonderlijk te bereiden. Van een tafel met Italiaanse twist met Gnocchi met spinazie, Groene asperges en pittige tomatensaus, Gevulde portobello met risotto en Salade radicchio en een Indo-tafel met Sajoer bajem, frikadelpan en Kwee klepon tot inspiratie voor de allerlekkerste hapjes en drankjes tijdens borreltijd.
Groente & duurzaamheid
Al sinds het begin van Nivens culinaire carrière staat het 80/20-concept centraal. Als de jongste chef van Nederland die een Michelinster kreeg in zijn eigen restaurant stond hij direct voor 80% groente en 20% vlees, vis of schaal- en schelpdieren. Dit concept wordt ook in het boek toegepast, ook op een bredere manier, bijvoorbeeld 80% lokaal en 20% van verder weg, 80% duurzaam en 20% gangbaar.
Over de auteurs
Niven Kunz is Nederlands jongste Michelinchef en werd met zijn eerdere restaurant maar liefst drie keer uitgroepen tot het Beste Groenterestaurant van Nederland. Samen met Virginie van Bronckhorst-Kunz is hij de motor achter hun nieuwe restaurant Triptyque. Als chef met roots in het Westland zijn groenten zijn specialiteit en staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zijn kookfilosofie is 80% groenten, 20% vis of vlees.Recensie: Niven en Virginie maakten een verrassend kookboek met groente in de hoofdrol. In het boek staan 13 manu's met verschillende thama's. Elk menu bestaat voor 80% uit groenten en voor 20% uit vis of vlees. De meeste gerechten zijn zeer makkelijk te bereiden. Het is een zeer toegankelijk kookboek en de gerechten in de menu's zijn op elkaar afgestemd. Dit is een ideaal kookboek voor etentjes thuis. Dat maakt een een prachtig en sfeervol en aantrekkelijk kookboek., De gerechten in de menu's zijn natuurlijk ook apart te bereiden..

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl.

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Groente menu's
Medewerkers
(Eind)redactie Kirsten Verhagen
Ontwerper/Vormgever Erik Rikkelman
Fotografie Mitchell van Voorbergen
Foodstyling Niven Nunz; Maarten Westerhout
Product Gegevens
NUR code 440
Omslag Prijs € 29,99
Aantal pagina's 224
Hoogte x Breedte 275 x 200  mm
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja
Winkelprijs bij verschijnen € 29,99
Koppelingen Inkijke exemplaar Groente menu's
Conclusie
Dit prachtige kookboek is EEN AANRADER.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Voorwoord 5
Duurzaamheid & 80/20 8
De Indo-tafel 10
Bourgondische tafel 34
Zomerse sferen 52
Pompoen in de hoofdrol 70
De zonnige BBQ-avond 86
Het witte goud 106
De mosselpan 122
Italiaanse twist 140
Duizend-en-een-nacht 160
Captain's dinner 176
Viva España 196
Dutch cuisine 214
Cocktail hour 232
Register 252
Dankwoord 256