Kafttekst: Anne Heigham laat je zien hoe je de ayurvedische keuken gemakkelijk thuis toe kunt passen. Ze geeft tips om zelf kruiden en kiemen te kweken, groenten te fermenteren en voor hoe je kruidenpasta’s maakt die perfect bij de ingrediënten van elk jaargetijde passen. In dit boek vind je 80 heerlijke vegetarische recepten om je agni (spijsverteringsvuur) aan te wakkeren, zoals saffraanpasta, reinigende kitchari en voedende amandelkardemom-polentacake. Er zijn ook ayurvedische ademhalings- en mindfulnessoefeningen, en recepten voor simpele huismiddeltjes tegen kwaaltjes. Met De ayurveda keuken breng je een eeuwenoude wetenschap naar je keuken. Geniet van een heerlijke maaltijd, die ook nog zorgt voor meer harmonie en balans. ‘Ik hou van de logische basis van ayurveda en de manier waarop gezondheidsaandoeningen worden ontrafeld om de onderliggende oorzaak van een ziekte bloot te leggen.’ Anne Heigham heeft een master in ayurveda. Ze behandelt cliënten, is yogadocente en organiseert ayurveda-retreats. Haar aanpak en haar recepten zijn populair en die deelt ze nu in haar boek.
Recensie: In dit boek staan 80 recepten voor lichaam en geest. Ayurveda werd meer dan 5000 jaar geleden onwikkeld in India en is een van de oudste geneeswijzen in de wereld. De naam komt uit het Sanskriet en betekent 'wetenschap van het leven'. Alle recepten zijn erop gericht om het lichaam in balans te brengen. Eigenlijk is dit een studieboek met recepten.
Een recept uit dit boek staat op
www.Tannetje.nl.
Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. De ayurveda keuken