Herbas - Kruiden, recht uit de natuur op je bord
David Van Steenkiste
Lannoo (2021)
In verzameling
#1015
0*
Gebonden 9789401468879
België  Nederlands
Uitgeverstekst: David Van Steenkiste kweekt verschillende vaak onbekende kruiden en eetbare bloemen, maar hij trekt ook nog regelmatig de vrije natuur in om ze zelf te plukken. Heel wat Belgische en Nederlandse chefs zijn bij hem kind aan huis, want kruiden en bloemen worden steeds populairder op het bord en in cocktails. In Herbas worden de kruiden op een originele manier in hartige en zoete gerechten verwerkt. Chefs Hendrik Dierendonck, Sofie Dumont, Nick Coppens, RanVan Ongevalle, Bert Castermans, Ruige Vermeire en Gaël Byl leverden met plezier enkele gastrecepten.



Recensie: David Van Steenkiste wil met boek een inkijk geven in de buitengewone wereld van kruiden. Hij wil mensen enthousiast maken om meer te koken met kruiden. Kruiden zzijn smaakmakers en eindeloos divers. Hij geeft voor het wildplukken. Eerst bepreekt hij de kruiden, verderop in het boeken komen de recepten aan bod. Die zijn goed te bereiden. Het is een zeer leerzaam, prachtig uitgevoerd boek. De recepten zijn van bevriende top-chefs.

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl.

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Herbas




Medewerkers
(Eind)redactie Marlies Beckers
Ontwerper/Vormgever Inge van Damme
Fotografie Pieter D'hoop; Wout Van Steenkiste
Receptuur Hendrik Dierendonck; Sofie Duimont; Nick Coppens; Ran Van Ongevalle; Bert Castermans; Ruige Vermeire; Gaël Byl
Product Gegevens
NUR code 440, 428
Omslag Prijs € 25,99
Aantal pagina's 186
Hoogte x Breedte 250 x 205  mm
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja
Winkelprijs bij verschijnen € 25,99
Koppelingen Inkijkexemplaar Herbas
Conclusie
Dit kookboek met mooie gerechten met kruiden en eetbare bloemen is EEN AANRADER.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Voorwoord 6
Lente 12
Zomer 15
Heffst 16
Winter 19
Op wildplukavontuur 20
De smaak van kruiden 28
Hoe kun je kruiden en bloemen verwerken en bewaren? 29
Kruiden 35
Recepten 97
Biografieën 98
Kalender 184
Colofon 185