Uitgeverstekst: David Van Steenkiste kweekt verschillende vaak onbekende kruiden en eetbare bloemen, maar hij trekt ook nog regelmatig de vrije natuur in om ze zelf te plukken. Heel wat Belgische en Nederlandse chefs zijn bij hem kind aan huis, want kruiden en bloemen worden steeds populairder op het bord en in cocktails. In Herbas worden de kruiden op een originele manier in hartige en zoete gerechten verwerkt. Chefs Hendrik Dierendonck, Sofie Dumont, Nick Coppens, RanVan Ongevalle, Bert Castermans, Ruige Vermeire en Gaël Byl leverden met plezier enkele gastrecepten.
Recensie: David Van Steenkiste wil met boek een inkijk geven in de buitengewone wereld van kruiden. Hij wil mensen enthousiast maken om meer te koken met kruiden. Kruiden zzijn smaakmakers en eindeloos divers. Hij geeft voor het wildplukken. Eerst bepreekt hij de kruiden, verderop in het boeken komen de recepten aan bod. Die zijn goed te bereiden. Het is een zeer leerzaam, prachtig uitgevoerd boek. De recepten zijn van bevriende top-chefs.
Een recept uit dit boek staat op
www.Tannetje.nl.
Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Herbas