Achtertekst: Belgische bieren zijn wereldberoemd, en volledig terecht. Ieder van ons is ermee bekend en velen onder ons hebben heel wat bieren zelfs al uitgeprobeerd. Maar hoe smaken deze bieren nu eigenlijk echt? Waar komen hun specifieke aroma's vandaan? Hoe kun je bepalen welke ingrediënten jij het meest waardeert in een bier? Dit boek biedt alle antwoorden en brengt voor het eerst op een toegankelijke maar volledig wetenschappelijke manier 250 Belgische bieren in kaart.
Recensie: Een bierboek met erlenmeyers en reageerbuisjes op de kaft, dat kom je niet vaak tegen. Het is dan ook geen gewoon boek bierboek, maar de auteurs proefden 250 (meestal) Belgische bieren en analyseerden die in het laboratorium aan het Instituur voor Bieronderzoek van de KU Leuven en het VIB Centrum voor Microbiologie. Uit de resultaten werd voor het eerst een complete atlas van de Belgische bieren samengesteld. Het boek bevat complexe informatie over de compositie van bier in makkelijk te interpreteren grafische voorstellingen. Bierstijlen worden gedefinieerd door een hoge concetratie van kenmerkende componenten. Bijvoorbeels kriek- en fruitbieren hebben veel melkzuur, terwijl hoppige bieren hoge gehaltes citronellol (van de hop) hebben. De smaakbeschrijvingen geven een goede indruk van de bieren. Het boek leest makkelijk en geeft heel veel informatie voor de bierliefhebber.
Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie.Belgische bier