Achterkaft: Noosh-e-Jaan betekent 'eet smakelijk' in het Perzisch, maar staat letterlijk voor 'moge het je ziel voeden'. Wat eten mensen in Tadzjikistan? Wat zijn de dromen van jonge Iraniërs? Hoe ziet de dag van een Vietnamese visser eruit? Om het antwoord op deze en vele andere vragen te vinden, vertrok schrijver Tieme Hermans vanuit zijn woonplaats Zwolle om in twee en een half jaar naar Bali te fietsen. Overal werd hij gastvrij ontvangen en maakte hij kennis met de authentieke volkskeukens. Van krachtige Birmese curry in een verborgen tempel tot gestuntel met stokjes in pittige noedels in een Chinees betonnen keukentje. In dit boek neemt Tieme je mee op avontuur en presenteert hij 32 bijzondere recepten.
Recensie: Tieme Hermans fietste in dit fascinerende boek mooie verhalen en recepten bij elkaar. Hij fietste in tweeëneenhalf jaar naar Bali. Daarbij passeerde hij meer dan dertig landen. Overal waar hij kwam gingen de deuren open en kreeg hij de kans het dagelijks leven en de beste lokale cuisines te proeven. De recepten komen uit de keukens van vele traditionele families waar hij te gast was. De recepten zijn goed te bereiden. Dit is een indrukwekkend lees- en kookboek vol avonturen.
Een recept uit dit boek staat op
www.Tannetje.nlDit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Noosh-e-jaan
.