Titel |
Auteur |
Startpagina |
Aantal pagina's |
Inleiding |
|
7 |
|
DE NOORS-ATLANTISCHE ZEEËN |
|
19 |
|
Portretten |
|
19 |
|
De haring |
|
19 |
|
De makreel |
|
25 |
|
De wijting |
|
30 |
|
De kabeljauw |
|
34 |
|
De schelvis |
|
42 |
|
De zalm |
|
46 |
|
De heilbot |
|
50 |
|
De tong |
|
54 |
|
Recepten |
|
20 |
|
Haringsalade met zure room |
|
20 |
|
Haring met aardappelsla |
|
22 |
|
Kipperpasta |
|
23 |
|
Makreel met tomaat en knoflook uit de oven |
|
26 |
|
Terrine van makreel met witte wijn en sjalotjes |
|
26 |
|
Wijtingfilets met champignons en sinaasappel |
|
31 |
|
Gebakken wijting en colère |
|
33 |
|
Skrei gemarineerd inaquavit, citroen en rode bessen |
|
37 |
|
Moten kabeljauw met mosterdsaus |
|
38 |
|
Waterzooi met vis |
|
39 |
|
Vispastei |
|
41 |
|
Schotse soep van gerookte schelvis |
|
43 |
|
Witlofsalade met gerookte schelvis en mosterdmayonaise |
|
43 |
|
Gerookte schelvis met prei |
|
44 |
|
'Eenzijdig' gegrilde zalm |
|
48 |
|
Gravlax |
|
48 |
|
Heilbot met komkommer en dille |
|
51 |
|
Heilbotsoep uit Bergen |
|
53 |
|
Tong met tuinrkruiden |
|
55 |
|
Sole meunière |
|
55 |
|
In cider gesmoorde tarbot |
|
56 |
|
Schol met cider en garnalen |
|
57 |
|
HET KANAAL EN DE ATLANTISCHE OCEAAN |
|
64 |
|
Portretten |
|
64 |
|
De tonijn |
|
64 |
|
De zeeduivel |
|
68 |
|
De Noorse zeekreeft |
|
74 |
|
De sardine |
|
76 |
|
De zonnevis |
|
80 |
|
De rog |
|
86 |
|
De braam |
|
90 |
|
De kreeft |
|
96 |
|
De krab |
|
103 |
|
De spinkrab |
|
107 |
|
Recepten |
|
66 |
|
Baskisch gebakken tonijn |
|
66 |
|
Zeeduivelfilets in koolbladeren |
|
69 |
|
Tongfilets met vanille |
|
70 |
|
Navarin van zeeduivel |
|
71 |
|
Gebraden zeeduivel à la bayonnaise |
|
72 |
|
Noorse zeekreeft met lente-uitjes en sinaasappelsaus met bieslook |
|
75 |
|
Sarines uit de oven |
|
78 |
|
Salade van gemarineerde sardines en aardappelen |
|
78 |
|
Zonnevis met venkel en kalfsjus |
|
84 |
|
Zeebaars met rodewijnsaus en cèpes |
|
85 |
|
Rog met kaas |
|
87 |
|
Rogvleugel met kool |
|
88 |
|
Braam met knoflook en rode peper uit de oven |
|
92 |
|
Sint-jakobsschelpen met saffraan en serranoham |
|
93 |
|
Sint-jakobsschelpen met cantharellen |
|
95 |
|
Kreeft met tuinkruiden |
|
98 |
|
Kreeftmedaillons met sabayon van champagne |
|
100 |
|
Grote gebakken garnalen met peper en zout |
|
101 |
|
Krabben gevuld met champignons en asperges |
|
104 |
|
Salade van spinkrab met jonge prei |
|
109 |
|
DE MIDDELLANDSE ZEE |
|
118 |
|
Portretten |
|
118 |
|
De octopus |
|
118 |
|
De mul |
|
127 |
|
De zeebaars |
|
132 |
|
De zee-egel |
|
136 |
|
De schorpioenvis |
|
141 |
|
De ansjovis |
|
146 |
|
De sint-jakobsschelp |
|
150 |
|
Recepten |
|
121 |
|
Salade van kleine octopussen met gemengde slablaadjes |
|
121 |
|
Gestoofde gevulde pijlinktvis |
|
122 |
|
In rode wijn gestoofde octopus |
|
122 |
|
Zwarte risotto met zeekat |
|
124 |
|
Tajine met mul |
|
128 |
|
Kleine mulletjes met sinaasappelboter |
|
128 |
|
Salade van mulfilets met bottarga |
|
130 |
|
Zonnevis met tahinsaus |
|
131 |
|
Gebraden zeebaars met tijm en knoflook |
|
134 |
|
Romige soep van zee-egels |
|
139 |
|
Verse pasta met zee-egels |
|
139 |
|
Filets van schorpioenvis à la niçoise |
|
142 |
|
Bouillabaisse |
|
144 |
|
Moten zwaardvis op z'n Siciliaans |
|
145 |
|
Medaillons van zeeduivel met auberginekaviaar |
|
145 |
|
Gefrituurde met Parmezaanse kaas gevulde ansjovis |
|
148 |
|
Op z'n Marokkaans geroosterde sardines |
|
148 |
|
Sint-jakobsschelpen op z'n Venetiaans |
|
151 |
|
Gamba's in filodeeg |
|
153 |
|
Salade van gamba's en courgettes |
|
153 |
|
DE ZUIDELIJKE ZEEËN |
|
162 |
|
Portretten |
|
162 |
|
De horsmakreel |
|
162 |
|
De goudmakreel |
|
170 |
|
De kapiteinsvis |
|
178 |
|
De geelstaart |
|
188 |
|
De grenadier |
|
194 |
|
Recepten |
|
164 |
|
Caribische geroosterde horsmakreel |
|
164 |
|
Machli masala uit Bengalen |
|
166 |
|
Mul tandoori |
|
167 |
|
Straatvegerblaff |
|
169 |
|
Gegrilde goudmakrelen met avocadosaus |
|
171 |
|
Filets van mahi-mahi met peperboter |
|
172 |
|
Gegrilde zaagbaars en saus van mango met garnalen |
|
173 |
|
Garnalen in Indiaas gekruide saus |
|
173 |
|
Salade van fregatmakreel in saus |
|
174 |
|
Ceviche van marlijn met avocado |
|
175 |
|
Kapiteinsvis verpakt in bananenblad |
|
179 |
|
Creools vissoep |
|
182 |
|
Tieboudienne |
|
183 |
|
Tartaar van kapiteinsvis met limoen |
|
185 |
|
Chiquetaille van gezouten vis met sauce chien |
|
187 |
|
Snapper met groene peper en gember |
|
190 |
|
Snapperfilets met limoen en kokosmelk |
|
192 |
|
Stoofpot van rode vis met citroen, limoen en pepertjes |
|
193 |
|
Grenadierfilets gemarineerd in specerijen en koriander |
|
195 |
|
Grenadierfilets in colombosaus |
|
196 |
|
Singalese curry met pijlinktvis |
|
198 |
|
Viscurry met garnalen |
|
199 |
|
VAN CANADA TOT DE GOLF VAN MEXICO |
|
207 |
|
Portretten |
|
207 |
|
De tandbaars |
|
207 |
|
De rode langoest |
|
219 |
|
De zwaardvis |
|
226 |
|
De tarbot |
|
232 |
|
De klipvis |
|
238 |
|
Recepten |
|
209 |
|
Gegrilde tandbaars met limoensap |
|
209 |
|
Ceviche van kabeljauw met gamba's en koriander |
|
210 |
|
Snapperfilets uit New-Orleans |
|
212 |
|
Gevulde filets van gaffelmakreel en papillote |
|
213 |
|
Red Snapper Florida |
|
236 |
|
Goudbrasem gevuld met oesters |
|
217 |
|
Geroosterde langoesten met sherry en tuinkruiden |
|
220 |
|
Salade van krabm asperges en grapefruit |
|
222 |
|
Gambo van garnalen |
|
222 |
|
Salade van langoest en ananas |
|
223 |
|
Kreeft Newburg |
|
223 |
|
Salade van venkel met gegrilde zwaardvis |
|
227 |
|
Moten zwaardvis met cajunkruiden |
|
229 |
|
Tonijntartaar Miami |
|
230 |
|
Salade van tobijnsteak met guacamole |
|
230 |
|
Tarbotfilet met appeltjes |
|
234 |
|
In ahornsiroop gemarineerde zalm |
|
236 |
|
Oosterse gegrilde zalm met mosterdsaus |
|
237 |
|
Salade van klipvis met mierikswortel |
|
239 |
|
Klipvis van de pioniers |
|
240 |
|
DE CHINESE ZEE EN DE GROTE OCEAAN |
|
248 |
|
Portretten |
|
248 |
|
De Noorse garnaal |
|
248 |
|
De goudbrasem |
|
260 |
|
De panterbaars |
|
270 |
|
De hondshaai |
|
276 |
|
De straatveger |
|
282 |
|
Recepten |
|
250 |
|
Thaise garnalen |
|
250 |
|
Tempura van garnalen |
|
251 |
|
Garnalen met tofu |
|
252 |
|
Boeketjes uit Shanghai |
|
253 |
|
Krabvleesballetjes met zoetzure saus |
|
254 |
|
Vietnamese gebakken krab |
|
256 |
|
Gepeperde krab uit de straten van Singapore |
|
257 |
|
Papillotes van goudbrasem met citroengras |
|
261 |
|
Goudbrasem met sake |
|
262 |
|
Visballetjes met Birmaanse saus |
|
264 |
|
Misosoep |
|
265 |
|
Sushi met tonijn en zalm |
|
266 |
|
Sashimi |
|
268 |
|
Gestoomde panterbaars met gember en lente-ui |
|
271 |
|
Pikante viskoekjes |
|
272 |
|
Nonya-vis |
|
273 |
|
Hondshaai met knoflook en lente-ui |
|
277 |
|
Haaienvinnensoep |
|
278 |
|
Japanse gemarineerde maguro |
|
281 |
|
Chinese straatvegerfilets |
|
284 |
|