Haring & Maatjes
Stefaan Daeninck
Terra (2008)
In verzameling
#472
4*
Koken
Paperback met flappen 9789020976120
België  Nederlands
Flaptekst: Haring is weer helemaal in omdat hij zoveel omega-3 bevat; culinair auteur Stefaan Daeninck en fotograaf Sven Everaert tonen dat deze gezonde vis een gastronomische lekkernij kan zijn! Hollandse Nieuwe zijn vanaf begin juni weer volop verkrijgbaar! Meer dan 50 unieke haringgerechten worden op een heerlijke manier in beeld gebracht. Verschijnt in de culinaire reeks À la carte. Vis is een onontbeerlijk ingrediënt in de lijst van gezonde en lekkere producten, en haring wordt steeds meer gegeten. Haring is lekker, gezond en een rijke bron aan voedingsstoffen en vitaminen, het is het hele jaar door verkrijgbaar, én je kunt met haring onnoemelijk veel gerechten creëren. Dit boek licht de diverse bereidingswijzen van haring toe en brengt 40 originele recepten. Een aanrader voor elke vis- en haringliefhebber en iedereen die graag creatief en gezond in de keuken aan de slag gaat. Stefaan Daeninck doet in Haring en maatjes een boekje open over de haring: hoe worden ze gevist, hoe komen ze aan hun speciale kleur, wat is kaken, wat zijn maatjes...? Via veertig overheerlijke eenvoudige recepten bewijst hij dat het smakelijke visje perfect past in onze hedendaagse keuken!



Recensie: In dit boek staan veertig bijzondere recepten, voorzien van schitterende foto's. De recepten staan kort en bondig beschreven en zijn makkelijk te bereiden. Voor het haringdeel lijkt het veel op een beperkte weergave van het boek Haring & zijn Maatjes van Wouter Klootwijk, Ada de Boer en A. de Boer. Het is een interessant en origineel kookboek, zij het met een hoog gesponsord gehalte.

Een recept uit dit boek vindt u op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij een online boekhandel. Klik op de link om naar de pagina te gaan. Haring & Maatjes



Medewerkers
Ontwerper/Vormgever Jan Mannaert
Fotografie Sven Everaert
Product Gegevens
NUR code 441
Hoogte x Breedte 235 x 230  mm
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (14-7-2008)
Locatie Rij 3 vak 3
Winkelprijs bij verschijnen € 19,95
Conclusie
Dit is een aardig haringkookboekje.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Mijn culinaire zinnen 6
De Atlantische haring 10
Haringweetjes 26
HARING VERS 28
Haring krokant, 3 keer anders 28
Haring uit Finland 31
Haring 'en papillote' 33
Haring met schijfjes 37
Haring met winterse tooi 38
MAATJESHARING 40
Snelle doperwtencappuccino met maatjespakketjes 43
Griekse maatjesharing 44
Tompouce van gerookte tomaat, maatjesharing en brioche 47
Drie keer knolselderij 48
Haringsushi met Corenwyn 51
Maatjesharing, mijn komkommersalsa 52
Vlaamse gazpacho van rode biet met maatjes en zure room 55
Haring gemarineerd met Corenwyn, in rollo met aardappel en avocado 56
Mijn 'Lady Hamilton' 59
Zee & Aarde 60
Haring-pompelmoes-carpaccio met dillesaus 63
Aardappelvelouté met gepocheerd ei 64
Bruschetta met maatjes 67
Gevulde aardappel, maatjesharing uit Katwijk 68
Knapperige maatjessalade 71
Gebakken maatjes met oriëntaalse bloemkool 72
haring gefrituurd 75
Haringtortilla 76
GEROOKT & BRADO 78
Brado, roerei en tomatenketchup 81
Brado Brandade 82
Haringkoekjes met zoetzure saus 85
Dim sum met sowa 86
Gevulde champignons 88
Aspic van Brado 91
Terrine van tomaat, wortel en brado 92
Brado met gekonfijte ananas 95
Brado & prei-mangosalade met een vinaigrette van honing en mosterd 96
Aubergine in de oven 98
MARINADES & ZURE HARING 100
Aardappel-haringkrokant 103
Waterzooi uit Katwijk 105
Mijn braadharing met groene asperges 106
Haring-pastasalade 109
Haring, panna cotta van bloemkool en saus van gele paprika 110
Braadharing met warme ratatouille en paprikacoulis 113
Haring orientale 114
HOLLANDSE NIEUWE EN BOLS CORENWYN, DE BESTE MAATJES 116
Cocktail VOC 125
Colofon 128