Carnet de cuisine - Piet Huysentruyt - Hoe ik met veel goesting leerde koken
Piet Huysentruyt
Lannoo (2008)
In verzameling
#473
8*
Koken
Gebonden 9789020976137
Nederland  Nederlands
Flaptekst: Het zesde deel in de persoonlijke en succesvolle reeks Carnet de cuisine. De excentrieke chef-kok Piet Huysentruyt snelt in zijn kookprogramma's iedereen ter hulp, lost alle culinaire problemen op en geeft op de koop toe nog allerlei handige keukentips mee. Meer dan zestig recepten uit de thuiskeuken voor koksmutsen in spe, verwerkt in heldere foto's van Philippe Debeerst. De voorganger van dit boek, SOS Piet, is reeds aan de zesde druk en meer dan 80.000 verkochte exemplaren toe.
Piet Huysentruyt doet het verhaal van zijn jeugd aan de hand van pittige anekdotes en heerlijk authentieke gerechten.
Piet grasduint in de recepten van zijn vader en moeder, zijn kindertijd en de jaren als beginnende kok in de hotelschool. Van ieder authentiek recept van vroeger volgt ook een originele, eigentijdse interpretatie. Frank Smedts bracht de verhalen en recepten van zijn boezemvriend Piet Huysentruyt met zijn zwierige pen op smaak. Philippe Debeerst maakte er prachtige nostalgische foto's van. Het zesde deel in de vermaarde culinaire reeks 'Carnet de cuisine'.
Piet Huysentruyt groeide doorheen de jaren uit van een excentrieke chef-kok met een sterrenrestaurant in Wortegem-Petegem tot een heuse televisiepersoonlijkheid. Dag in dag uit verrast hij zijn kijkers met originele gerechten die iedereen thuis gemakkelijk kan klaarmaken. Jarenlang deed hij dat in het programma Lekker Thuis. Tegenwoordig kun je hem dagelijks aan het werk zien in De Perfecte Keuken.




Recensie: In dit boek staan de heerlijke authentieke recepten van de ouders van Piet Huysentruyt. De recepten staan zeer duidelijk en bondig beschreven. Dit origninele, nostalgische kookboek met schitterende foto's is het culinaire levensverhaal van de auteur.

Een recept uit dit boek vindt u op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij een online boekhandel. Klik op de link om naar de pagina te gaan. Carnet De Cuisine Piet Huysentruyt



Medewerkers
(Eind)redactie Frank Smedts
Fotografie Philippe Debeerst
Product Gegevens
NUR code 441
Aantal pagina's 176
Hoogte x Breedte 295 x 240  mm
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (21-7-2008)
Winkelprijs bij verschijnen € 39,95
Conclusie
Dit kookboek is een GROTE AANRADER voor de ervaren thuiskok en voor de verzamelaar van kookboeken.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Kind van oud-kolonialen 8
GERECHTEN VAN ONS VADER 11
Canard uit het grote sprookjesboek 21
Canard à l'orange 22
Eend in sinaasappelgelei 25
Spaghetti van ons vader 26
Tagliatelle met spek, cantharellen en salie façon carbonara 28
Geen ordinaire spaghetti 30
De rituele bouilli 31
Kookvlees met mergpijp 32
Mergpijp met prei en rodewijnsaus 34
Suli-yaki met rauw ei en vanille 36
Ossenstaartsoep van vader 38
Ossenstaartsoep met knolselderchips, schuim van truffel en gember 40
Rolmops 42
Tartaar van maatjes en avocado 44
Pilchards 46
Sardientjes in tomaat met paprika op bruschetta 48
De truc met de mosselen 50
Eerste weekendjob: frieten bakken 51
Mosselen natuur 52
Mosselen op Thaise wijze met kokosschuim 54
Frietjes van vader Walter 56
Greontechips met kruidensausje 58
Hutsepot 60
Hutsepot minute met eendenlever en sint-jakobsschelp 62
Bloedworst met appelmoes 64
Crème brûlée met appel en bloedworst 66
Konijn in biersaus 68
Gekonfijte konijnenbil in peperkoek gepaneerd 71
Kalfshersenen geklutst met azijn op een boterham 72
Gebakken kalfshersenen met kalfsjus en sla 74
MOEDERS GERECHTEN 79
Kalfszwezeriken op mijn communiemenu 79
Kalfszwezeriken van op mijn plechtige communie 81
Kalfszwezerikkroketten met bearnaise 82
Koetong in rode saus met balletjes 84
Gekonfijte kalfstong met grof zout 87
De beste rosbief te wereld! 88
Rosbief met erwtjes en worteltjes 90
Rondsamericain met kaviaar en vanille 92
Souvenir uit de Oostkantons 94
Ree uit Malmédy 97
Ree gegrild en gerookt met kastanje en verloren brood ('klakoart') 98
Vrijdagse stampers 100
Gehakt van Gheysens 101
Karnemelkstampers 102
Cappuccino met ganzenlever en verse truffel 104
Boterham met gehakt en pickels 106
Het nationale gerecht van Congo 108
Recepten vol nostalgie 109
Moambe 110
Moambe met macaroni met lookzalf 112
Kip curry van ons moeder 114
Pita met curry en koriander 116
Calderade 118
lasagne van calderade met garnaaltjes en tomaat 121
Haas van ons moeder 122
Haas met bloedworstravioli en chocolade 124
Rog met kappertjes 127
Ravioli van rog met kreeft 129
Schorseneren in witte saus 130
Zeebaars met schorseneren en truffel 133
Duifjes op moeders stoof 134
Moeders duifje op moderne wijze 136
'Pateekes' van Julot en misérable 139
Wafels met stierenboter 140
Wafels met aardbeien en basilicumroom 142
HOTELSCHOOL TER DUINEN 144
Hotelschool Ter Duinen 144
Mijn zaalstage 147
Juliennesoep 148
Julienne van groentjes in kruidentheegelei met kaviaar 150
Zeebaars van Piet Lecot 152
Chef Lurkin 154
Zalm op de wijze van Chef Lurkin 156
Mij eerste 'traiteurkens' 159
Ris de veau Lurkin 160
Knokken in Parijs 163
Millefeuille 'toit de passy' 166
Eddy Van Maele and me... 169
Lotte van grootmeester Van Maele 170
Colofon 175