Titel |
Auteur |
Startpagina |
Aantal pagina's |
Kind van oud-kolonialen |
|
8 |
|
GERECHTEN VAN ONS VADER |
|
11 |
|
Canard uit het grote sprookjesboek |
|
21 |
|
Canard à l'orange |
|
22 |
|
Eend in sinaasappelgelei |
|
25 |
|
Spaghetti van ons vader |
|
26 |
|
Tagliatelle met spek, cantharellen en salie façon carbonara |
|
28 |
|
Geen ordinaire spaghetti |
|
30 |
|
De rituele bouilli |
|
31 |
|
Kookvlees met mergpijp |
|
32 |
|
Mergpijp met prei en rodewijnsaus |
|
34 |
|
Suli-yaki met rauw ei en vanille |
|
36 |
|
Ossenstaartsoep van vader |
|
38 |
|
Ossenstaartsoep met knolselderchips, schuim van truffel en gember |
|
40 |
|
Rolmops |
|
42 |
|
Tartaar van maatjes en avocado |
|
44 |
|
Pilchards |
|
46 |
|
Sardientjes in tomaat met paprika op bruschetta |
|
48 |
|
De truc met de mosselen |
|
50 |
|
Eerste weekendjob: frieten bakken |
|
51 |
|
Mosselen natuur |
|
52 |
|
Mosselen op Thaise wijze met kokosschuim |
|
54 |
|
Frietjes van vader Walter |
|
56 |
|
Greontechips met kruidensausje |
|
58 |
|
Hutsepot |
|
60 |
|
Hutsepot minute met eendenlever en sint-jakobsschelp |
|
62 |
|
Bloedworst met appelmoes |
|
64 |
|
Crème brûlée met appel en bloedworst |
|
66 |
|
Konijn in biersaus |
|
68 |
|
Gekonfijte konijnenbil in peperkoek gepaneerd |
|
71 |
|
Kalfshersenen geklutst met azijn op een boterham |
|
72 |
|
Gebakken kalfshersenen met kalfsjus en sla |
|
74 |
|
MOEDERS GERECHTEN |
|
79 |
|
Kalfszwezeriken op mijn communiemenu |
|
79 |
|
Kalfszwezeriken van op mijn plechtige communie |
|
81 |
|
Kalfszwezerikkroketten met bearnaise |
|
82 |
|
Koetong in rode saus met balletjes |
|
84 |
|
Gekonfijte kalfstong met grof zout |
|
87 |
|
De beste rosbief te wereld! |
|
88 |
|
Rosbief met erwtjes en worteltjes |
|
90 |
|
Rondsamericain met kaviaar en vanille |
|
92 |
|
Souvenir uit de Oostkantons |
|
94 |
|
Ree uit Malmédy |
|
97 |
|
Ree gegrild en gerookt met kastanje en verloren brood ('klakoart') |
|
98 |
|
Vrijdagse stampers |
|
100 |
|
Gehakt van Gheysens |
|
101 |
|
Karnemelkstampers |
|
102 |
|
Cappuccino met ganzenlever en verse truffel |
|
104 |
|
Boterham met gehakt en pickels |
|
106 |
|
Het nationale gerecht van Congo |
|
108 |
|
Recepten vol nostalgie |
|
109 |
|
Moambe |
|
110 |
|
Moambe met macaroni met lookzalf |
|
112 |
|
Kip curry van ons moeder |
|
114 |
|
Pita met curry en koriander |
|
116 |
|
Calderade |
|
118 |
|
lasagne van calderade met garnaaltjes en tomaat |
|
121 |
|
Haas van ons moeder |
|
122 |
|
Haas met bloedworstravioli en chocolade |
|
124 |
|
Rog met kappertjes |
|
127 |
|
Ravioli van rog met kreeft |
|
129 |
|
Schorseneren in witte saus |
|
130 |
|
Zeebaars met schorseneren en truffel |
|
133 |
|
Duifjes op moeders stoof |
|
134 |
|
Moeders duifje op moderne wijze |
|
136 |
|
'Pateekes' van Julot en misérable |
|
139 |
|
Wafels met stierenboter |
|
140 |
|
Wafels met aardbeien en basilicumroom |
|
142 |
|
HOTELSCHOOL TER DUINEN |
|
144 |
|
Hotelschool Ter Duinen |
|
144 |
|
Mijn zaalstage |
|
147 |
|
Juliennesoep |
|
148 |
|
Julienne van groentjes in kruidentheegelei met kaviaar |
|
150 |
|
Zeebaars van Piet Lecot |
|
152 |
|
Chef Lurkin |
|
154 |
|
Zalm op de wijze van Chef Lurkin |
|
156 |
|
Mij eerste 'traiteurkens' |
|
159 |
|
Ris de veau Lurkin |
|
160 |
|
Knokken in Parijs |
|
163 |
|
Millefeuille 'toit de passy' |
|
166 |
|
Eddy Van Maele and me... |
|
169 |
|
Lotte van grootmeester Van Maele |
|
170 |
|
Colofon |
|
175 |
|