Flaptekst: Sommige van de lekkerste gerechten ter wereld zijn in één hap te verorberen: denk maar aan de Spaanse tapas, de Chinese dim sum, de Mexicaanse antojitos, de Italiaanse stuzzichini en de mezze uit het Midden-Oosten. Paul Gayler liet zich voor dit boek inspireren door deze culnaire tradities en ontwikkelde meer dan 130 recepten voor kleine gerechten met uiteenlopende smaken, texturen en kleuren.
Een maaltijd die uit verschillende kleine gerechten bestaat, leent zich voor gezellige en informele gelegenheden, maar ook voor chique bijeenkomsten en feesten. Veel gerechten uit dit boek zijn binnen een paar minuten klaar. Bovendien is er voor elk wat wils; ook vegetariërs komen aan hun trekken.
Kleine hapjes, grote smaken voert u mee op een reis die van Noord- en Zuid-Amerka via Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten langs de oude specerijenroute helemaal naar het Verre Oosten gaat. Met verrassende gerechten als calamari met chorizo en salsa verde, Peruviaanse aardappelkoekjes, Bengaalse geschroeide zalm en beignets met stilton. Kortom: een ultieme collectie kleine hapjes, die koken en gasten ontvangen tot een spannende belevenis maakt.
Recensie: Het is inmiddels een trend: kleine hapjes beginnen nu de hoofdrol te vervullen en niet alleen als voorafjes om de eetlust op te wekken. Een maaltijd van kleine hapjes is ontspannen en feestelijk voor uw gasten. De recepten zijn puntsgewijs beschreven en goed te bereiden. Het is een spannend boek met prachtige foto's.
Een recept uit dit boek vindt u op
www.Tannetje.nl Dit boek is online te koop bij een online boekhandel. Klik op de link om naar de pagina te gaan. Kleine Hapjes, Grote Smaken