| Titel |
Auteur |
Startpagina |
Aantal pagina's |
| De weldaden van de traditie |
|
8 |
|
| Mag het iets meer zijn |
|
11 |
|
| I BOTERHAMMEN |
|
42 |
|
| Woordje over boterhammen en wat erbij hoort |
|
42 |
|
| Verkeerd roerei met spek |
|
46 |
|
| Verloren brood |
|
48 |
|
| Maandagboterham |
|
50 |
|
| Kaantjes mout en filet d'Anvers |
|
52 |
|
| II BORRELHAPJES |
|
57 |
|
| Kroketjes van soepvlees |
|
57 |
|
| Rundersnuit |
|
58 |
|
| Gebakken uier en ajuintjes op een prikker |
|
61 |
|
| Beignets van kalfshersens |
|
62 |
|
| III HUISCHARCUTERIE |
|
67 |
|
| Zwarte pensen |
|
67 |
|
| Witte pensen |
|
68 |
|
| Gedroogde worstjes |
|
71 |
|
| Paté in potten |
|
72 |
|
| Geperste kop of hoofdlak |
|
74 |
|
| Gepekeld en gedroogd vlees (filet d'Anvers) |
|
77 |
|
| IV VOORGERECHTEN |
|
80 |
|
| Fantasie van gemengde soepgroente en ossenstaart |
|
80 |
|
| Groenekruidensalade met zwezerik en nog zo wat |
|
83 |
|
| Asperge met gesnipperde ham en geplet ei |
|
85 |
|
| Gevulde tomaat voor de maandag |
|
87 |
|
| V HUTSEPOT EN SOEPEN |
|
90 |
|
| Berlaarse hutsepot in 5 bedrijven |
|
90 |
|
| Geletterde, dubbele bouillon |
|
94 |
|
| Preisoep met aardappel, oesters en worst |
|
94 |
|
| VI VOL-AU-VENT EN ANDERE RARE DINGEN |
|
98 |
|
| Feestelijke vol-au-vent |
|
98 |
|
| Kalfsbrood met noordkrieken |
|
100 |
|
| Ballekes in tomatensaus |
|
102 |
|
| Kalfslever met ajuin, bacon en azijn |
|
105 |
|
| Kalfsnier met jeneverbessen |
|
106 |
|
| Kalfstong in madera |
|
108 |
|
| Choesels zoals in 't stad |
|
111 |
|
| Varkenspoot, gevuld en gepaneerd |
|
113 |
|
| Gevulde groene kool |
|
114 |
|
| Gegratineerde witloof met beenham |
|
117 |
|
| Hachis Parmentier |
|
119 |
|
| Waterzooi van hoevekip |
|
120 |
|
| Salmis van duif |
|
122 |
|
| Suddereend met uitjes en specerijen van de charcutier |
|
126 |
|
| Handgesneden varkensworst met preistoemp |
|
129 |
|
| Boterbonen met zure ajuinsaus, geplette aardappel met karnemelk, slap ei en zoet spek |
|
130 |
|
| VII IN DE OVEN, ZONDER OVER, GEBRADEN EN RAUW |
|
134 |
|
| Zondagsgebraad, worteltjes en waterkers, aardappelen in jus |
|
134 |
|
| Kalfsribstuk gebraden op het been met citroen, ui en wortel, pasta met room en ham |
|
136 |
|
| Spinnenkop met sjalot en gepofte aardappelschijfjes |
|
139 |
|
| Tartaar met dikke frieten |
|
140 |
|
| Warme ham, geglaceerd met honing en kruidnagel, zurkelpuree |
|
142 |
|
| VIII STOOFPOTTEN |
|
146 |
|
| Schouderstuk, acht uur gesmoord zoals voor de brouwers, lente-uitjes en gekonfijte aardappel |
|
146 |
|
| Konijnenrug gevuld met pruimen en abrikozen, gesmoord in oud bier, smeuïge puree met ui |
|
150 |
|
| Stoofvlees van rundspiering met amberkleurig bier en bloemige aardappel |
|
153 |
|
| 'Courtandise' volgens Alain Senderens, herinnering aan mijn Parijse jeugd |
|
154 |
|
| Nekstuk van hoevevarken met salie, gevulde raapjes in cider en geplette aardappel met olijfolie en knoflook |
|
157 |
|
| Lamsschouder met witte bonen |
|
159 |
|
| Kalfsschenkel 'houten been' met spitskool en aromaten |
|
161 |
|
| Kalfsblanquette met witte rijst |
|
162 |
|
| Verklarende woordenlijst |
|
164 |
|
| Register |
|
172 |
|
| Colofon |
|
174 |
|