Flaptekst: Brood van ver & dichtbij is een oogstrelend boek vol heerlijke broodrecepten. Met behulp van de stap-voor-stap-instructies en een grote hoeveelheid praktische tips bakt men eenvoudig de lekkerste broden – van een Oud-Hollandse duivenkater tot Iers sodabrood, en van een Twentse krentenwegge tot een Turkse pide. Traditionele streekrecepten, zoals Gronings roggebrood of Fries suikerbrood, worden afgewisseld met exotische varianten die in Nederland zijn geïntroduceerd door immigranten. Inclusief vijf originele broodbakmachinerecepten en uitvoerige informatie over onder andere ‘voordegen’, rijstijden en het maken van een stenen ovenvloer! In inspirerende interviews met de kleurrijke makers van de broden wordt bovendien dieper ingegaan op het verhaal achter de recepten. Kortom, de thuisbakker komt volledig aan zijn trekken met dit prachtige broodboek!
Recensie: Dit is een zeer gevarieerd broodboekje met originele recepten van professionele bakkers, koks en andere broodliefhebbers. Het thuis broodbakken is goed te doen en de werkwijze wordt goed beschreven. De mooie foto's maken het boekje compleet.
Een recept uit dit boek vindt u op
www.Tannetje.nl