Van alikruik tot zwaardvis. Wie nog steeds denkt dat de bereiding van vis gecompliceerd en tijdrovend is, wordt door meesterkok Aldo Zilli deskundig uit de droom geholpen. Eenvoudige stap-voor-stap instructies garanderen dat er niets mis kan gaan bij het ontdekken van de geheimen en de regels van de visbereiding. Bovendien is Zilli's heldere uitleg geïllustreerd met prachtige foto's. Het boek is verdeeld in vijf segmenten met achtereenvolgens hoofdrollen voor ronde vis, platte vis, vette vis, exotische vis en schaal- en schelpdieren. Zo leert de lezer de vis te identificeren, schoon te maken en smakelijk te bereiden. De overheerlijke recepten worden uitgelegd met stap-voor-stap instructies. De nieuw verworven kennis kan dus meteen in de eigen keuken in praktijk worden gebracht. Zilli neemt de liefhebber bij de hand: van het inkopen van de vis en schaal- en schelpdieren tot het bereiden van klassieke en moderne recepten. Van borrelhapjes tot barbecueschotels en van soepen tot vispakketjes. Zelfs koks met koudwatervrees kunnen uit de voeten met Aldo Zilli's heldere instructies!
Aldo Zilli is de oprichter en chef-kok van Londens meest vernieuwende restaurantketen (o.a. Zilli Café, Zilli Fish en Signor Zilli Restaurant & Bar). Zilli sleepte diverse prestigieuze culinaire prijzen in de wacht, en verschijnt regelmatig op televisie als gast en als presentator. Hij leerde Engeland écht vis eten. Met het prachtige Vis, Stap-voor-stap doet hij nu hetzelfde voor Nederland. Hij ontsluiert alle geheimen rond de bereiding van vis, schaal- en schelpdieren. Bij elk van de vijfennegentig recepten vermeldt hij alternatieven. De recepten staan duidelijk beschreven en worden geïllustreerd met mooie foto's. De bereiding van de recepten is goed te doen, maar ik ben het niet altijd eens met zijn combinaties, zoals inktvis met rucola en gerookte paling met andijvie, radicchio en salade. Rick Stein zegt over dit boek: "De Italiaanse recepten van Aldo Zilli verdienen alle lof, het is allemaal even sterk, helder en fris."
|
Vertaler |
Atty Mensinga |
Fotografie |
David Munns |
NUR code |
440 |
Aantal pagina's |
144 |
Hoogte x Breedte |
240
x
215
mm |
Originele titel |
Fish cook |
Originele uitgever |
Jacqui Small LLP |
Origineel land |
Groot Brittannië |
Originele taal |
Engels |
Origineel publicatiejaar |
2006 |
|
Gelezen? |
Ja (24-5-2006) |
Winkelprijs bij verschijnen |
€ 19,95 |
|
|
Dit boek is voor de visliefhebbers zeer de moeite waard. Het is een leuk boek om te hebben, of om cadeau te krijgen.
Titel |
Auteur |
Startpagina |
Aantal pagina's |
Inleiding |
|
6 |
|
Ronde vis |
|
12 |
|
Platte vis |
|
46 |
|
Vette vis |
|
63 |
|
Exotische vis |
|
92 |
|
Schaal- en weekdieren |
|
108 |
|
Index |
|
142 |
|
Dankbetuiging |
|
144 |
|