Smaken van de seizoenen - Herfst en winter
Gary Rhodes
Fontaine Uitgevers (2003)
In verzameling
#62
7*
Koken
Gebonden met stofomslag 9789059560536
Nederland  Nederlands
Een van de voordelen van het volgen van de seizoenen is te ontdekken hoe we bijna struikelen over allerlei heerlijkheden, waardoor koken puur genot wordt.

Herfst en winter, het tweede boek onder de titel Smaken van de seizoenen, maakt het jaar met Gary Rhodes compleet. Degenen die zijn tv-programma volgen en zijn eerste boek kochten weten dat Gary als geen ander het gebruik van seizoensproducten promoot. In de herfst zijn er vele soorten stevig fruit te koop, en noten, wilde paddestoelen en wortelgroenten; en de winter levert smakelijke producten van eigen bodem.

In Herfst en winter zijn ruim 120 heerlijke recepten opgenomen, waaronder Mosselschotel met pompoen, Pompoenpuree met Zwitserse kaas, Gebakken kabeljauw met venkel, Kip met maïs à la française en Limoentaart met reine claudes. Omdat Gary vooral uitgaat van verse ingrediënten zijn de gerechten vol smaak en heel puur, zonder dat er ingewikkelde kooktechnieken nodig zijn.

Dit boek geeft recepten die goed te bereiden zijn, maar men moet er wel de tijd voor nemen. Elk recept geeft veel informatie over de ingrediënten en de achtergronden. Er staan prachtige foto's in van Sian Irvine. Op de achterzijde van het boek staat de visie van Gary Rhodes: "Ik ben een voorstander van het ontwikkelen van nieuwe smaken, maar we mogen nooit vergeten dat we in eigen land de beste producten ter wereld voortbrengen."

De auteur:
Gary Rhodes is bekend als de promotor van seizoens-producten. Hij voelt het als een missie iedereen enthousiast te maken om met producten van eigen bodem te koken. Hij maakte voor de BBC acht televisieseries en schreef meer dan tien succesvolle kookboeken. Begin 2003 verscheen bij Fontaine Uitgevers Smaken van de seizoenen: voorjaar en zomer.


Medewerkers
(Eind)redactie Hennie Franssen-Seebregts
Vertaler Henk Noy
Ontwerper/Vormgever Craig Easton
Illustrator Pene Parker
Fotografie Sian Irvine
Product Gegevens
NUR code 440
Aantal pagina's 192
Hoogte x Breedte 277 x 205  mm
Originele titel Gary Rhodes Cookery Year
Origineel ondertitel Autumn into Winter
Originele uitgever BBC Consumer Publishing
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (4-7-2004)
Winkelprijs bij verschijnen € 17,50
Conclusie
Ook dit tweede deel is een aanrader, zowel voor beginners in de keuken, als voor ervaren koks. Het is een must voor elke culinaire bibliotheek.