Uitgeverstekst: Wijnmeester Peter Doomen en sommelier Tom Ieven beginnen hun reis bij de productie van champagne en kaas: twee verschillende producten, maar ze blijken heel wat gemeen te hebben. ‘Artisanaal’ zijn beide zeker, en afhankelijk van topingrediënten ook. Vakmanschap komt er eveneens aan te pas. Maar passen ze ook bij elkaar? Dat onderzoeken de auteurs aan de hand van verschillende thema’s. Vier thema’s vormen de basis: fruitige champagnes, roséchampagnes, champagne met hogere dosage en champagnes van het type ‘blanc de blancs’ of ‘blanc de noirs’. Daarna graven Peter en Tom dieper met vier specifiekere stijlen champagne: champagnes met veel reservewijnen, vintage champagne (millésime), champagnes met houtrijping en luxecuvées.Voor elk thema bespreken ze acht champagnes en acht kazen. Het expertenpanel proeft, slurpt en spuwt. Kritische commentaren volgen. Beide kenners beschrijven vervolgens de beste combinaties, maar ook de meest controversiële. De lezer kan zo zelf op ontdekkingsreis door de wondere wereld van champagne en kaas, en vooral: the match made in heaven.
Recensie: Champagne en kaas: op het eerste gezicht lijkt het misschien een vreemde samenstelling, maar niets is minder waar. Ontdek meer over deze lekkere combinatie in het gelijknamige boek van Peter Doomen en Tom Ieven. De twee experts hebben het boek opgesteld als een soort gids die je uitdaagt om met deze samenstelling te experimenteren, met daarbij richtlijnen die je inzicht geven in welke champagnes en kazen het beste samengaan. Laat je leiden door deze richtlijnen en ontdek nieuwe smaakcombinaties die je zintuigen verrassen en verrijken. De champagnes worden, inclusief het maken daarvan, uitgebreid beschreven voor de kazen ontbreekt waarschijnlijk de kennis om dat ook te doen.
Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Champagne & kaas
Dit boek is online te koop bij Amazon.com. Klik op de link voor meer informatie. Champagne en kaas