Champagne & Kaas - Bijzondere smaakcombinaties: van rijke blanc de blancs met romige brie tot vintage champagne met comté
Tom Ieven; Peter Doomen
Borgerhoff & Lamberigts (2024)
In verzameling
#1040
6*
Eten en drinken algemeen
Hardcover 9789464778502
België  Nederlands
Uitgeverstekst: Wijnmeester Peter Doomen en sommelier Tom Ieven beginnen hun reis bij de productie van champagne en kaas: twee verschillende producten, maar ze blijken heel wat gemeen te hebben. ‘Artisanaal’ zijn beide zeker, en afhankelijk van topingrediënten ook. Vakmanschap komt er eveneens aan te pas. Maar passen ze ook bij elkaar? Dat onderzoeken de auteurs aan de hand van verschillende thema’s. Vier thema’s vormen de basis: fruitige champagnes, roséchampagnes, champagne met hogere dosage en champagnes van het type ‘blanc de blancs’ of ‘blanc de noirs’. Daarna graven Peter en Tom dieper met vier specifiekere stijlen champagne: champagnes met veel reservewijnen, vintage champagne (millésime), champagnes met houtrijping en luxecuvées.Voor elk thema bespreken ze acht champagnes en acht kazen. Het expertenpanel proeft, slurpt en spuwt. Kritische commentaren volgen. Beide kenners beschrijven vervolgens de beste combinaties, maar ook de meest controversiële. De lezer kan zo zelf op ontdekkingsreis door de wondere wereld van champagne en kaas, en vooral: the match made in heaven.



Recensie: Champagne en kaas: op het eerste gezicht lijkt het misschien een vreemde samenstelling, maar niets is minder waar. Ontdek meer over deze lekkere combinatie in het gelijknamige boek van Peter Doomen en Tom Ieven. De twee experts hebben het boek opgesteld als een soort gids die je uitdaagt om met deze samenstelling te experimenteren, met daarbij richtlijnen die je inzicht geven in welke champagnes en kazen het beste samengaan. Laat je leiden door deze richtlijnen en ontdek nieuwe smaakcombinaties die je zintuigen verrassen en verrijken. De champagnes worden, inclusief het maken daarvan, uitgebreid beschreven voor de kazen ontbreekt waarschijnlijk de kennis om dat ook te doen.

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Champagne & kaas

Dit boek is online te koop bij Amazon.com. Klik op de link voor meer informatie. Champagne en kaas



Medewerkers
(Eind)redactie Sofie Renier
Ontwerper/Vormgever Wendy De Vlaeminck; Jeroen Wille
Fotografie Peter D'hoop
Product Gegevens
NUR code 440
Omslag Prijs € 29,99
Aantal pagina's 224
Hoogte x Breedte 250 x 195  mm
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja
Winkelprijs bij verschijnen € 29,99
Conclusie
Dit is een leuk boek waarin de auteurs schrijven over combinatie van Champagne met kazen.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Champagne & cheese 9
1 Champagne en kaas, voor elkaar gemaakt? 13
2 Fruitige flessen met bijpassende kazen 51
3 Fruitige rosé met kaas 81
4 Rijk en zoet met kaas 99
5 Chardonnay of pinot noir? 115
6 Champagnes met reservewijnen en kaas 133
7 Vintage champagne met kaas 151
8 Houtinvloeden 169
9 Enkele bijzondere champagnes met kaas 187
10 Conclusies en bijlagen 207
Dankwoord 213
Index 216
Overzicht champagnetypes 217
Lijst van geproefde kazen en andere suggesties 223
Bibliografie 223