Uitgeverstekst: Elke dag plukken we letterlijk en figuurlijk de vruchten van de rijke Mexicaanse keuken: tomaten, aardappelen, pepers, bonen, avocado's, maïs, chocolade, vanille, granen en nog veel meer. De Mexicaanse eetcultuur is rijk, divers en uniek in Latijns-Amerika. In Cantina Mexicana word je meegenomen en ontdek je de echte keukens van Mexico: van de moles (sauzen) uit het zuidelijke Oaxaca, prachtige visschotels van de schiereilanden Baja en Yucatán, streetfood uit Mexico City tot de eeuwenoude eetcultuur van de Maya's. Kijk verder dan de burrito en geniet van zwarte mole op basis van bonen en chocolade of rode mole met tomaat en pepers in de hoofdrol. Maak zelf tortilla's en empanadas met de aangereikte salsa's en recepturen. Eet gegrilde inktvis uit Baja, rund gestoofd in cerveza en rode mole, prachtige salades op basis van bonen, granen en groenten tot taarten op basis van chocolade en pepers. Bovendien geeft Cantina Mexicana goede uitleg over typische Mexicaanse producten en de verkrijgbaarheid daarvan.
Recensie: Dit kookboek beschrijft een culinaire reis door Mexico. Het geeft de heerlijkste regionale en historische recepten met de meest fantastische smaaksensaties. De gerechten zijn goed te bereiden, maar kosten wel veel tijd. Het boek heeft een kleurrijke inhoud, maar het lettertype had wel wat groter mogen zijn voor de leesbaarheid. Het kookboek doet wat rommelig aan, maar het is een interessant kookboek, dat zeer de moeite waard is door de verscheidenheid aan recepten.
Een recept uit dit boek staat op
www.Tannetje.nlDit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Cantina Mexicana