Uitgeverstekst: 'De culinaire trend van 2014', zo noemde chef-kok Robert Kranenborg de Peruaanse keuken in een uitzending van De Wereld Draait Door begin dit jaar. Ceviche kenmerkte hij als het beroemdste Peruaanse gerecht. Ceviche is een rauwe visschotel die vooral populair is in Latijns-Amerikaanse landen en zijn oorsprong vindt in Peru. De Peruaanse keuken staat bekend als een van de beste in Latijns-Amerika en is de laatste jaren ontdekt door vele topkoks. Voor de bereiding van ceviche kun je diverse vissoorten gebruiken, maar de gemene deler is dat de vis eerst wordt gemarineerd met bijvoorbeeld citroen of limoen om de vis te 'garen'. Met het kookboek Ceviche uit de Peruaanse keuken leer je de perfecte ceviche te bereiden. Ceviche van zalm, makreel, sardine, tonijn, dorade, zeebaars, griet en schelvis; het staat er allemaal in.
Recensie: Ceviche is een schotel met rauwe vis, maar in dit boek staan ook recepten met kalfvlees, rundvlees en groentes. De recepten zijn zeer makkelijk te bereiden met de juiste ingrediënten. De beste vis en de beste snijdtechniek komt aan bod. Het zijn verfrissende gerechten uit de Peruaanse keuken. De vis wordt eerst gemarineerd met citroen, of limoen om de cis te 'garen' en dan wordt het gerecht aangevuld met verschillende ingrediënten waardoor je een mooi resultaat krijgt.
Een recept uit dit boek staat op
www.Tannetje.nlDit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link om naar de pagina te gaan. Ceviche