Ceviche - Uit de Peruaanse keuken
Fiona Taïeb
Good Cook B.V. (2014)
In verzameling
#865
6*
Koken
Keuken per land en streek
Gebonden 9789461431042
Nederland  Nederlands
Uitgeverstekst: 'De culinaire trend van 2014', zo noemde chef-kok Robert Kranenborg de Peruaanse keuken in een uitzending van De Wereld Draait Door begin dit jaar. Ceviche kenmerkte hij als het beroemdste Peruaanse gerecht. Ceviche is een rauwe visschotel die vooral populair is in Latijns-Amerikaanse landen en zijn oorsprong vindt in Peru. De Peruaanse keuken staat bekend als een van de beste in Latijns-Amerika en is de laatste jaren ontdekt door vele topkoks. Voor de bereiding van ceviche kun je diverse vissoorten gebruiken, maar de gemene deler is dat de vis eerst wordt gemarineerd met bijvoorbeeld citroen of limoen om de vis te 'garen'. Met het kookboek Ceviche uit de Peruaanse keuken leer je de perfecte ceviche te bereiden. Ceviche van zalm, makreel, sardine, tonijn, dorade, zeebaars, griet en schelvis; het staat er allemaal in.



Recensie: Ceviche is een schotel met rauwe vis, maar in dit boek staan ook recepten met kalfvlees, rundvlees en groentes. De recepten zijn zeer makkelijk te bereiden met de juiste ingrediënten. De beste vis en de beste snijdtechniek komt aan bod. Het zijn verfrissende gerechten uit de Peruaanse keuken. De vis wordt eerst gemarineerd met citroen, of limoen om de cis te 'garen' en dan wordt het gerecht aangevuld met verschillende ingrediënten waardoor je een mooi resultaat krijgt.

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link om naar de pagina te gaan. Ceviche



Medewerkers
Vertaler Anja De Lombaert
Fotografie David Japy
Product Gegevens
NUR code 440, 442
Omslag Prijs € 8,95
Aantal pagina's 72
Hoogte x Breedte 198 x 197  mm
Originele titel Ceviche
Originele uitgever Hachette Pratique
Origineel land Frankrijk
Originele taal Frans
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (5-8-2014)
Winkelprijs bij verschijnen € 8,95
Conclusie
Dit is een leuk boekje om kennis te maken met een klein deel van de Peruaanse keuken.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Basis 4
Vis 6
Zeevruchten 46
Vlees 54
Groenten 60
Toegift 64