Flaptekst: Wanneer is welke groente op haar best? Wij weten het nauwelijks. Nochtans levert elk seizoen een ander assortiment van groenten, die dan vol vitamines en smaak zitten. Seizoensgebonden eten is niet enkel goed voor je gezondheid, maar ook voor het milieu en je portemonnee.
In dit boek vind je 43 seizoensgroenten met een veelvoud aan eenvoudige recepten en bereidingen. Zowel gezonde klassiekers als vergeten groenten krijgen een plaatsje. Van schorseneren en savooiekool met pesto, radijsjes met courgette in de wok tot pikante selder met rozijntjes: met deze creatieve recepten breng je dagelijks groenten op je bord- snel, eenvoudig en toch telkens anders! Met de handige groentetabel in dit boek kun je snel opzoeken in welke maanden iedere groente het lekkerst is. Stem je voeding bovendien af op je bloedgroep voor een positieve invloed op je lichaam én geest. De overzichtelijke bloedgroepen-groentetabel helpt je op weg. Bij elke groente geeft Hilde Demurie ook bijbehorende gezondheidstips.
HILDE DEMURIE (Vichte) is voedingsconsulente. Ze raadt haar klanten aan om véél groenten te eten, en niet alleen omwille van de ‘lijn’.
Bij Davidsfonds Uitgeverij verschenen van haar eerder al 100 x groente en Vrolijk gezond! Hoe voeding je lichaam en geest kan sturen. 100 x groente kreeg in juli 2010 het logo van het Nationaal Voedings- en Gezondheidsplan door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid.
Recensie: In dit boek staan heerlijke groenterecepten die snel zijn te bereiden. In de recepten is veel variatie en het zijn mooie combinaties. Dit boek is een goede leidraad om zeer gezond te eten. De groetentabel geeft aan wanneer de groente het best gegeven kan worden, dus de seizoenen worden aangehouden.
Een recept uit dit boek staat op
www.Tannetje.nlDit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link om naar de pagina te gaan 12 maanden groente