El Harouchi - De Franse keuken omarmt de warmte van Marokko
Lise Goeman Borgesius
Terra (2009)
In verzameling
#592
10*
Koken
Gebonden 9789089890214
Nederland  Nederlands
Flaptekst: De bijzondere keuken van sterkok El Harouchi. Mohamed El Harouchi combineert in zijn gerechten de traditionele Franse keuken met de keuken van zijn geboorteland, Marokko. Dit levert bijzondere smaken op en dat is ook Michelin, GaultMillau en andere autoriteiten op culinair gebied niet ontgaan. Opgeleid door grote namen als Cees Helder en Robert Kranendonk opende El Harouchi in 2006 zijn restaurant Solo. Al na 1 jaar ontving hij zijn eerste Michelinster. Dit boek geeft naast recepten tevens een kijkje achter de schermen van dit drukbezochte restaurant. De receptuur is uitgebreid omschreven en de ingrediënten zijn vrijwel overal verkrijgbaar. Lise Goeman Borgesius schrijft kookboeken, culinaire reportages en receptuur. Daarnaast organiseert ze culinaire activiteiten en evenementen.



Recensie: Dit is een indrukwekkend en mooi verzorgd kookboek van deze éénsterrenkok. De gerechten zijn zeer divers en die blinken uit door eenvoud. Mohamed was de eerste Marokkanse kok in de keuken van Cees Helder en hij heeft nu zijn eigen restaurant Solo in Gorinchem. De gerechten zijn goed te bereiden, maar men moet wel enige kookervaring hebben. De goed beschreven recepten zijn voorzien van schitterende fotografie. Dit alles maakt het een waardevol boek, ook voor de verzamelaar van bijzondere kookboeken. Het is een kookboek om te koesteren.

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij een online boekhandel. Klik op de link om naar de pagina te gaan. El Harouchi



Medewerkers
Fotografie Bart van Empelen; Mirte Blokker
Receptuur Mohamed El Harouchi
Product Gegevens
NUR code 441
Gedrukt door Printer Trento, Trente (ITA)
Aantal pagina's 224
Hoogte x Breedte 307 x 240  mm
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (22-12-2009)
Winkelprijs bij verschijnen € 39,95
Conclusie
Dit kookboek is een ZEER GROTE AANRADER voor de ervaren thuiskok.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Onze eerste ontmoeting 11
Mohamed El Harouchi, een impressie 13
Tips van de Chef 28
Termen & Technieken 31
Ingrediënten 39
Kruiden & Specerijen 45
Basisrecepten 55
Recepten van de Chef 63
Voorgerechten 64
Hoofd- en bijgerechten 100
Desserts 152
Dranken 178
Streetfood 190
Index 210