Flaptekst: De bijzondere keuken van sterkok El Harouchi. Mohamed El Harouchi combineert in zijn gerechten de traditionele Franse keuken met de keuken van zijn geboorteland, Marokko. Dit levert bijzondere smaken op en dat is ook Michelin, GaultMillau en andere autoriteiten op culinair gebied niet ontgaan. Opgeleid door grote namen als Cees Helder en Robert Kranendonk opende El Harouchi in 2006 zijn restaurant Solo. Al na 1 jaar ontving hij zijn eerste Michelinster. Dit boek geeft naast recepten tevens een kijkje achter de schermen van dit drukbezochte restaurant. De receptuur is uitgebreid omschreven en de ingrediënten zijn vrijwel overal verkrijgbaar. Lise Goeman Borgesius schrijft kookboeken, culinaire reportages en receptuur. Daarnaast organiseert ze culinaire activiteiten en evenementen.
Recensie: Dit is een indrukwekkend en mooi verzorgd kookboek van deze éénsterrenkok. De gerechten zijn zeer divers en die blinken uit door eenvoud. Mohamed was de eerste Marokkanse kok in de keuken van Cees Helder en hij heeft nu zijn eigen restaurant Solo in Gorinchem. De gerechten zijn goed te bereiden, maar men moet wel enige kookervaring hebben. De goed beschreven recepten zijn voorzien van schitterende fotografie. Dit alles maakt het een waardevol boek, ook voor de verzamelaar van bijzondere kookboeken. Het is een kookboek om te koesteren.
Een recept uit dit boek staat op
www.Tannetje.nl Dit boek is online te koop bij een online boekhandel. Klik op de link om naar de pagina te gaan. El Harouchi