Taarten, soezen, pasteien - Zoete en hartige lekkernijen van een topkok
Michel Roux
Fontaine Uitgevers (2009)
In verzameling
#543
8*
Koken
Paperback met flappen 9789059562738
Nederland  Nederlands
Flaptekst: In Taarten, soezen, pasteien wordt de mythe ontkracht dat deeg maken heel moeilijk is. In dit compacte handboek zijn alle klassieke deegsoorten op eenvoudig en makkelijk te volgen manier beschreven en voorzien van een reeks inspirerende en originele recepten. Michel Roux, opgeleid in de klassieke Franse stijl, heeft meer dan dertig jaar ervaring als topkok en weet daardoor veel over dit onderwerp te vertellen. In elk hoofdstuk wordt een deegsoort toegelicht. De hoofdstukken beginnen met een spread waarop de techniek stap-voor-stap wordt beschreven. Daarna volgen recepten waarin het betreffende deeg op verschillende manieren wordt verwerkt, zowel zoet als hartig. De recepten variëren van klassiekers zoals quiche lorraine, pecanpie en citroentaart tot hedendaagse gerechten als canapés, gebak met zeevruchten en croustades van filodeeg. De klassieke gerechten hebben een moderne draai gekregen, terwijl de nieuwe recepten bijzondere smaakcombinaties of een lichtere kookstijl leveren. Het boek is voorzien van schitterende foto’s en zal zeker een nieuwe toonaangevende leidraad worden voor het zelf maken van deeg en gebak. Michel Roux had jarenlang drie Michelinsterren voor zijn vernieuwende restaurant The Waterside Inn in Bray. Zijn zeer succesvolle carrière begon met de opening van zijn eerste restaurant, het hoog aangeprezen Le Gavroche in Londen, dat hij samen met zijn broer Albert leidde. Michel Roux ontving talloze culinaire onderscheidingen, waaronder de OBE (Order of British Empire) in 2002 en Chevalier de la Légion d’Honneur in 2004.



Recensie: Dit is opnieuw een schitterend kookboek van topkok Michel Roux. Wij vinden het jammer dat het een paperback-uitgave is en niet is ingebonden. De recepten staan duidelijk en uitgebreid beschreven. De gerechten zijn goed te bereiden, maar vergen wel veel tijd. In dit boek geeft Michel Roux zijn deeggeheimen door, zoals hij die in zijn jeuvte leerde. Zelf de verschillende soorten deeg maken wordt stap voor stap in beeld gebracht en beschreven.

Een recept uit dit boek vindt u op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij een online boekhandel. Klik op de link om naar de pagina te gaan. Taarten soezen en pasteien



Medewerkers
(Eind)redactie Hennie Franssen-Seebregts
Vertaler Jacques Meerman
Ontwerper/Vormgever Studio Jan de Boer, Amsterdam
Fotografie Martin Brigdale
Product Gegevens
NUR code 440
Aantal pagina's 304
Hoogte x Breedte 210 x 161  mm
Eerste druk Ja
Originele titel Pastry, savoury & Sweet
Originele uitgever Quadrille Publishing
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 2008
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (23-2-2009)
Winkelprijs bij verschijnen € 17,95
Conclusie
Dit keurig verzorgde kookboek met schitterende foto's is een GROTE AANRADER voor de ervaren thuiskok.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Inleiding 6
Deegtechnieken 10
Boterdegen 18
Verrijkte zoete degen 72
Bladerdeeg 106
Korstdeeg 162
Briochedeeg 182
Croissantdeeg 208
Soezenbeslag 220
Pizzadeeg 240
Filodeeg 262
Basisrecepten 284
Woordenlijst 297
Register 298
Dankbetuiging 304