Flaptekst: Het beste uit de Franse keuken, klaargemaakt en bewerkt door chef Stéphane Reynaud. We (her)ontdekken terrines, worsten, patés, kazen, crustacés in meer dan 300 recepten. Om het geheel compleet te maken vind je ook alles over de regels van petanque, hoe je croissants en brood bakt, terrines van foie gras, de regels van rugby, de wijnen van Beaujolais... Een lijvig boek met sfeervolle foto's, handige recepten en schema's en grappige tekeningen.
Stéphane Reynaud heeft een restaurant in Frankrijk. Als kleinzoon van een slager groeide hij op met vlees, wat hij dan ook erg serieus neemt. Hij geniet ervan om te koken voor vrienden en familie - niet in de laatste plaats voor zijn drie kinderen.
Recensie: 299 recepten zijn samengebracht in een luxe uitgevoerd kookboek. De recepten worden afgewisseld met leuke tekeningen, grappige zaken, schitterende foto's, portretten van diverse personages, zoals een caféhouder, een bakker, een molenaar, een wijnboer, een eendenfarmhouder en nog veel meer. In het kookboek staan ook partituren van liederen, zoals
"Il est un coin de France"en
"Es koummt e Schäreschliffer in's Land" en
"Le chanson de Moulin Rouge". De recepten zijn goed beschrevenen en goed te bereiden.Bij ieder recept staat een wijnadvies. Stéphane Reynaud schreef weer een uniek, bijzonder, sfeervol, gezellig, indrukwekkend, zeer complex, nostalgisch, plesant, leerzaam kookboek en leesboek. Ook voor de verzamelaar van bijzondere kookboeken. is dit een waardevol kookboek.
Een recept uit dit boek vindt u op
www.Tannetje.nl Dit boek is online te koop bij een online boekhandel. Klik op de link om naar de pagina te gaan. A Propos Bistro