Flaptekst: De creoolse keuken was een van de eerste die Europese en Afrikaanse invloeden mengde met de eigen ingrediënten uit West-Indië. Zo ontstond de originele fusionkeuken. Een gastronomisch concept, populair tot op de dag van vandaag. Verse vis, schaal- en schlpdieren, vlees en groenten worden met kruiden en specerijen gecombineerd. het resultaat zijn heerlijke, gemakkelijke en gezonde gerechten die het unieke erfgoed van de Caraïbische Eilanden eer aan doen. Auteur Babette de Rozières is een veelgeprezen autoriteit op het gebied van de creoolse keuken. Dit boek bevat de beste recepten uit het hele Caraïbische gebied.
Recensie: Babette kookt zoals haar grootmoeder het haar leerde. Het geheim van de creoolse keuken zit in de specerijen en in de manier waarop ingrediënten voor de bereiding worden gemarineerd, zodat de gerechten een onvergelijkbaar samengaan van geuren en smaken hebben. Het is een gezonde, voedzame en evenwichtige keuken. De kleurrijke gerechten zijn goed te bereiden en bij elk recept staat een schitterende foto. De recepten zijn zeer duidelijk beschreven en elk ingrediënt wordt onderstreept met een onderbroken lijn. Handig is dat de kaft afwasbaar is.
Een recept uit dit boek vindt u op
www.Tannetje.nl Dit boek is online te koop bij een online boekhandel. Klik op de link om naar de pagina te gaan. De Creoolse Keuken