Flaptekst: Verken Toscane vanuit het gastenverblijf Casa Ferranesi, een authentieke, 19de-eeuwse hoeve gesitueerd in het hart van de streek. Ontdek de lekkerste streekproducten, de meest pittoreske eethuisjes en heerlijkste adressen en neem een kijkje in de beste restaurants (van bistro's tot sterrenzaken) met Toscane-kenner Katrien Blanckaert. Kris Vlegels brengt de glooiende Toscaanse heuvels, de uitgestrekte zonnebloemvelden en de pittoreske dorpjes tot leven en zorgt voor sublieme food-fotografie. Met meer dan veertig typische streekrecepten, van antipasto tot dolce. Dit boek is het derde deel in de succesvolle reeks Puur, waarin streekgastronomie en streekeigenheid centraal staan. In Puur Toscane verken je deze sterk tot de verbeelding sprekende regio in Italië van binnenuit: Casa Ferranesi, een authentieke negentiende-eeuwse hoeve, is de ideale uitvalsbasis om de streek te leren kennen. Toscane-kenner Katrien Blanckaert doet je watertanden met de overheerlijke streekproducten, van olijfolie over pecorino tot chianinarund en witte truffel. Ze neemt de lezer ook mee naar de Italiaanse mama's achter hun dampende kookpotten, de gezellige bistro's en gerenommeerde restaurants en sterrenzaken van de streek. Dit resulteert in sprankelende columns, praktische tips en interessante achtergrondinformatie en meer dan veertig originele streekrecepten, helder uitgeschreven en schitterend in beeld gebracht door food-fotograaf Kris Vlegels. Met Puur Toscane proef je het echte Toscane.
Recensie: Dit is een zeer interessant kook- en leesboek, de recepten zijn goed te bereiden door de puntsgewijze beschrijving, wat het een handzaam, gezellig en sfeervol boek maakt.
Een recept uit dit boek vindt u op
www.Tannetje.nl Dit boek is online te koop bij een online boekhandel. Klik op de link om naar de pagina te gaan. Puur Toscane