Flaptekst: Lonny Gerungan selecteerde voor dit basiskookboek 70 bekende en toegankelijke recepten uit de Indonesische keuekn. Aan de hand van ruim 350 stap-voor-stapfoto's, die naadloos aansluiten bij de beschrijving van de bereidingswijzen, maakt hij duidelijk hoe gemakkelijk en snel de lekkerste gerechten uit de keuken van zijn geboorteland op tafel getoverd kunnen worden. Lonny geeft bovendien uitgebreide informatie over de exotische kruiden, specerijen, groenten en andere ingrediënten die in de Indonesische keuken worden gebruikt en beschrijft op een begrijpelijke wijze de kooktechnieken zodat men zich deze snel en gemakkelijk eigen kan maken. Het boek is gelardeerd met tips en weetjes, waarmee Lonny veel van zijn keukengeheimen prijsgeeft.
Het basiskookboek Indonesisch koken is niet alleen een erg handig 'beginnersboek', maar is ook bedoeld als geheugensteuntje of naslagwerk voor hen die allang Indonesische gerechten bereiden. Met dit boek is nu ook de bereiding van een Indonesische rijsttafel binnen ieders handbereik gekomen.
Recensie: Dit is een zeer mooi basiskookboek van de Indonesische keuken. De recepten staan uitgebreid beschreven en zijn voorzien van schitterende foto's. Dit mooi verzorgde boek is beslist niet oubollig, maar het is een fris, eigentijds en overzichtelijk kookboek. Wie dit kookboek inziet wil direct in de keuken aan de slag, het zet je aan om te gaan koken, mede door de fotografie. Dit basiskookboek is niet alleen voor beginners, maar voor iedereen die de Indonesische keuken fantastisch vindt en die graag kookt en veel tijd heeft.
Een recept uit dit boek vindt u op
www.Tannetje.nl