Japanners zeggen vaak: "Je eet met je ogen." Dat gaat helemaal op voor sushi. Sushi zijn een combinatie van zeebanket van het seizoen en rijst, het basisvoedsel van de Japanners. Voor sushi kunnen ook allerlei groenten gebruikt worden. Met dit boek kan iedereen nu deze elegante hapjes maken, van traditionele met de hand gerolde sushi tot de moderne sushi in een kom. Het boek geeft ook informatie over de geschiedenis en gezondheidsaspecten van sushi, maar ook aanwijzingen voor het gebruik van sushigereedschap en hoe perfect sushirijst wordt gekookt.
Met gemakkelijk te volgen stap-voor-stap recepten en schitterende kleurenfoto's is
Super Sushi een kookboek dat geschikt is voor koks van alle niveaus van kookvaardigheid. Er staan enkele recepten in voor beginners, maar het is zeer geschikt voor de ervaren thuiskok die veel tijd heeft. De elegante hapjes kunnen als voorgerecht en als hoofdgerecht worden gegeten. Voor het hoofdgerecht worden grotere porties gemaakt, of wordt een selectie gemaakt van meer ingrediënten, waarna de sushi op een grote schaal worden geschikt. De recepten zijn duidelijk geschreven en geven enorm veel informatie. Het boek staat vol schitterende fotokunst, waardoor het ook als culinair kunstboek kan fungeren.
Een recept uit dit boek vindt u op
www.Tannetje.nl
Dit mooie culinaire kook-, foto- en kunstboek is een AANRADER voor de sushiliefhebber, die goed kan koken en veel tijd heeft.