Het CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) uit Australië is al meer dan 75 jaar een van ‘s werelds meest vooraanstaande instituten op het gebied van wetenschappelijk onderzoek.
Het Total Wellbeing dieet kwam tot stand in opdracht van de Australische overheid. CSIRO werd gevraagd een wetenschappelijk onderbouwd dieet te ontwikkelen, dat een antwoord zou zijn op de zorgwekkende gewichtstoename onder Australiërs. Het resultaat was Het Total Wellbeing dieet, een uitgebalanceerd eetplan dat zich baseert op het eten van veel eiwitten, een matige hoeveelheid koolhydraten en een geringe hoeveelheid vet.
Het is een dieet dat zich gemakkelijk laat inpassen in het vertrouwde eetpatroon. Er worden geen voedselgroepen uitgesloten of calorieën geteld. Van een hongergevoel is nauwelijks sprake, omdat de eiwitten en proteïnen een verzadigd gevoel geven.
De gezondheid wordt sterk verbeterd door Het Total Wellbeing dieet: de kans op hartkwalen en Diabetes II neemt af. Bovendien verdwijnt vooral het overtollige vet rondom de buik, dé gevarenzone als het gaat om hartaanvallen en beroertes. Naast deze positieve medische effecten maakt Het Total Wellbeing dieet gezonder, energieker en vitaler!
Het dieet is geschikt voor een breed publiek. Het is te gebruiken als een gids voor gezonde, goede voeding, voor iedereen die de weg kwijt is door alle berichtgeving over al dan niet slechte voedingsmiddelen. Maar het dieet is ook uitermate geschikt als methode om af te vallen.
Dit boek gaat over een gewichtsverliesprogramma, waarvan bewezen is dat het werkt. Dit dieet is een eiwitrijk, vetarm dieet. Het is voedingskundig uitgebalanceerd en het kan daadwerkelijk ook op lange termijn worden volgehouden. Het is raadzaam om dit boek goed te bestuderen, alvorens met het dieet te beginnen.
Dit boek bevat voor twaalf weken complete menu's, waarbij de bladzijde is aangegevens voor de bereiding. de mooie recepten zijn goed beschreven en te bereiden.
Een aanmerking is dat ook in dit boek de grote fout wordt gemaakt om sla bij zalm en spinazie bij gestoomde kabeljauw te serveren. Mijn column hierover vindt u op
www.GourmandGazette.nl Bij de recepten staan smakelijke foto's/ Na twaalf weken volgt het onderhoudsplan vanaf bladzijde 193 in het boek.
Een recept uit dit boek vindt u op
www.Tannetje.nl