Total Wellbeing dieet - Hét nieuwe - wetenschappelijk geteste - werelddieet!
Manny Noakes; Peter Clifton
Unieboek (2006)
In verzameling
#261
7*
Koken
Paperback 9789026961113
Nederland  Nederlands
Het CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) uit Australië is al meer dan 75 jaar een van ‘s werelds meest vooraanstaande instituten op het gebied van wetenschappelijk onderzoek.

Het Total Wellbeing dieet kwam tot stand in opdracht van de Australische overheid. CSIRO werd gevraagd een wetenschappelijk onderbouwd dieet te ontwikkelen, dat een antwoord zou zijn op de zorgwekkende gewichtstoename onder Australiërs. Het resultaat was Het Total Wellbeing dieet, een uitgebalanceerd eetplan dat zich baseert op het eten van veel eiwitten, een matige hoeveelheid koolhydraten en een geringe hoeveelheid vet.

Het is een dieet dat zich gemakkelijk laat inpassen in het vertrouwde eetpatroon. Er worden geen voedselgroepen uitgesloten of calorieën geteld. Van een hongergevoel is nauwelijks sprake, omdat de eiwitten en proteïnen een verzadigd gevoel geven.

De gezondheid wordt sterk verbeterd door Het Total Wellbeing dieet: de kans op hartkwalen en Diabetes II neemt af. Bovendien verdwijnt vooral het overtollige vet rondom de buik, dé gevarenzone als het gaat om hartaanvallen en beroertes. Naast deze positieve medische effecten maakt Het Total Wellbeing dieet gezonder, energieker en vitaler!

Het dieet is geschikt voor een breed publiek. Het is te gebruiken als een gids voor gezonde, goede voeding, voor iedereen die de weg kwijt is door alle berichtgeving over al dan niet slechte voedingsmiddelen. Maar het dieet is ook uitermate geschikt als methode om af te vallen.

Dit boek gaat over een gewichtsverliesprogramma, waarvan bewezen is dat het werkt. Dit dieet is een eiwitrijk, vetarm dieet. Het is voedingskundig uitgebalanceerd en het kan daadwerkelijk ook op lange termijn worden volgehouden. Het is raadzaam om dit boek goed te bestuderen, alvorens met het dieet te beginnen.
Dit boek bevat voor twaalf weken complete menu's, waarbij de bladzijde is aangegevens voor de bereiding. de mooie recepten zijn goed beschreven en te bereiden.

Een aanmerking is dat ook in dit boek de grote fout wordt gemaakt om sla bij zalm en spinazie bij gestoomde kabeljauw te serveren. Mijn column hierover vindt u op www.GourmandGazette.nl

Bij de recepten staan smakelijke foto's/ Na twaalf weken volgt het onderhoudsplan vanaf bladzijde 193 in het boek.

Een recept uit dit boek vindt u op www.Tannetje.nl


Medewerkers
Vertaler Anna van Wittenberghe; Joyce Huisman
Ontwerper/Vormgever Teo van Gerwen Design, Waalre
Fotografie Petrina Tinslay
Product Gegevens
NUR code 443
Aantal pagina's 216
Hoogte x Breedte 220 x 210  mm
Originele titel The CSIRO total wellbeing diet
Originele uitgever Penguin Books Ltd
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 2005
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (14-7-2006)
Locatie Rij 1 vak 3
Winkelprijs bij verschijnen € 19,95
Conclusie
Dit is een interessant dieetboek. Wie dit dieet volgt, moet wel van koken houden, want het bereiden van de gerechten kost veel tijd. Dit boek is een AANRADER voor wie serieus wil afvallen.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Voorwoord 5
Inleiding 7
DEEL 1 HET TOTAL WELLBEING DIEET BEGRIJPEN 13
1 Het Total Wellbeing dieet 15
2 Energiebalans & lichtaamsbeweging 31
3 Eten voor levenslange gezondheid & welbevinden 41
4 Alcohol 63
DEEL 2 MENU'S VOOR HET TOTAL WELLBEING DIEET 67
DEEL3 RECEPTEN VOOR HET TOTAL WELLBEING DIEET 93
Soepen 94
Salades 102
Eieren & dergelijke 114
Sauzen & marinades 122
Zeevruchten 130
Kip & varkensvlees 142
Rund- & kalfsvlees 154
Lamsvlees 164
Groenten 176
Toetjes 184
DEEL 4 UW NIEUWE LAGE GEWICHT BEHOUDEN 191
DEEL 5 HET TOTAL WELLBEING DIEET ONDERHOUDSPLAN 193
Bijlagen 200
Register 213